Joves Detinguts dissabte, 12 de Abril de 2003 Autor: Editor

Unes 1200 persones s'han manifestat a Lleida per demanar la llibertat dels tres detinguts de Torà


<< Tornar     

Unes 1200 persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest dissabte a Lleida per demanar la llibertat dels tres detinguts de Torà, acusats pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

A l'inici de la protesta a la plaça Sant Joan s'ha llegit un manifest denunciant el setge policial que pateix aquest municipi. A més, coincidint amb aquesta mobilització s'ha anunciat que tres presos de la Model de Barcelona han iniciat una vaga de fam fins el 21 d'abril. Precisament, aquest és el dia que el jutge Garzón s'incorporarà a la feina a l'Audiència Nacional.

Mentrestant, l'ajuntament de Torà pretén que el cas arribi al Parlament de Catalunya. Per això, ha iniciat contactes amb diferents grups parlamentaris com ERC i Iniciativa per Catalunya.

Malgrat totes aquestes iniciatives, un portaveu d'Alerta Solidària, Martí­ Mayoral explica que tot continua igual. Alerta Solidària creu que els altres dos detinguts, Jordi T. i Antoni C. estan empresonats a la presó Alcalà Meco després que la seva famí­lia desconeixia on eren. Així­, la famí­lia del primer dels detinguts, Jordi V., encara no ha pogut veure el seu fill des que va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real.

( Fonts: Diari Segre Digital i Alerta Solidària. Imatges J.M. Sunyer)Font: Diari Segre Digital i Alerta Solid�ria. Imatges J.M. Sunyer Etiquetes: detinguts torà concentracións lleida

Ho vols compartir?