Presó a Estaràs divendres 29 abril 2005 Autor: X.Ribera/M. Bartrol�

L'ajuntament de Pujalt mostra el rebuig a la presó que Justí­cia planeja ubicar a la Segarra


<< Tornar     

El fantasma de la presó torna a apropar-se a l'Anoia, aquesta vegada a la part nord. El Departament de Justí­cia ha iniciat contactes amb alguns ajuntaments de la Segarra per sondejar la possibilitat d'instal·lar, el 2010, un centre penitenciari a la zona. La presó apunta cap al poble de Sant Ramon, molt a prop de Pujalt.

La Generalitat ha començat a sondejar la possibilitat d'instal·lar un centre penitenciari al costat de Pujalt, però en el terme municipal de la Segarra. Segons ha pogut saber Regió7, el nucli de Portell, que pertany al poble de Sant Ramon, seria el més ben vist pel Departament de Justí­cia, tot i que no es descarten altres opcions entre Portell i Pujalt i també hi ha hagut converses amb el poble d'Estaràs per situar el centre al nucli de Ferran. L'Ajuntament d'Estaràs reconeix les converses, però ja ha manifestat l'oposició a la instal·lació. També s'hi ha oposat, en acord de ple, l'Ajuntament de Pujalt, tal com ha confirmat a Regió7 el seu alcalde, Antoni de Solà. €œNo té cap sentit construir una presó en aquesta zona rural, lluny de qualsevol capital€, declara De Solà. Per la seva part, l'alcalde de Sant Ramon, Antoni Oliva, ha assegurat a aquest diari que no han rebut cap comunicació €œoficial€ sobre el tema, del qual diu haver-se'n assabentat €œper la premsa€, però ja avança que €œno volem cap presó€.

Per una altra banda, segons indicava ACN, el secretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle, es va traslladar, dissabte passat, a Cervera per exposar a l'alcalde, Salvador Bordes, el projecte d'establir un centre penintenciari a la comarca. Batlle es va reunir amb Bordes i li va explicar que la Generalitat pretén establir un centre per al 2010 que permeti donar solució als problemes de saturació tant de Lleida com de Barcelona. La proposta es fer-lo per a uns 500 reclusos.

El president del Consell d'Alcaldes de la Segarra, Ramon Trullols, que també ha mantingut una trobada amb Batlle, ha explicat que el responsible de la Generalitat planteja concretar una reunió amb tots els alcaldes de la comarca per explicar-nos la proposta. Trullols, que ja ha avançat que convocarà el Consell quan ho sol·liciti el Govern de la Generalitat, ha manifestat que es posarà €œde part del que digui la població de la comarca€.

Desequilibrar el territori
L'alcalde de Pujalt assegura que €œproposar una presó en una comarca com la Segarra és desequilibrar el territori€ perquè entèn que es fa €œun mal favor al medi rural€. Segons De Solà, €œhi ha d'altres ubicacions molt més adients i aquesta no ens sembla l'opció més coherent€. L'alcalde es mostra contundent a l'hora de rebutjar la possible presó, que quedaria a pocs quilòmetres de Pujalt: €œEls problemes que genera la societat urbana no els volem, al camp€. Tant ell com els altres polí­tics de la zona demanen la màxima transparència i volen que Justí­cia aclareixi l'emplaçament exacte on planegen ubicar el futur centre. Aquest equipament és una nova proposta del Pla director d'equipaments penitenciaris del Departament de Justí­cia 2004-2010. Amb aquest pla, el Govern català vol dotar Catalunya de 10.500 places per a reclusos l'any 2010. Una altra possible nova presó que també quedaria a tocar de l'Anoia, per la part de Masquefa, seria la de Sant Llorenç d'Hortons, a l'Alt Penedès.

Font: Diari d�Igualada Etiquetes: presó segarra pujalt

Lectures: 586 Darrera: 13.05.2022

Ho vols compartir?


dilluns 8 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Manifest i recollida de signatures
2 Objectius
10 més llegides

Traductor / Translator