Cultura dimecres, 23 de Octubre de 2013 Autor: somsegarra

Premien l’audiovisual 'Sempre surt el sol' del Consell Comarcal


<< Tornar     

És un dels cinc guardonats amb el Premi Francesc Candel 2013

Lliurament del Premi Francesc Candel 2013
Lliurament del Premi Francesc Candel 2013 Foto: gencat

El Consell Comarcal de la Segarra ha estat guardonat amb el Premi Francesc Candel 2013 pel projecte audiovisual 'Sempre surt el sol'. L’acte de lliurament ha tingut lloc al Pati Llimona de Barcelona i ha estat presidit pel director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, i la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla. El Premi el va recollir el President del Consell Comarcal, Sr. Adrià Marquilles.

El projecte elaborat conjuntament des de l’àrea de serveis socials, concretament des dels serveis d’immigració i dona, i l’àrea de comunicació del Consell és un projecte que ha combinat la interculturalitat i el gènere de d’un audiovisual que mostra la vivència de sis dones que han viscut el procés migratori en pròpia persona. A més a més, s’ha complementat amb l’assessorament d’experts i d’un material didàctic que, entre altres qüestions, treballa la importància de conèixer la llengua i la cultura catalanes com a eines bàsiques per a la integració en la societat.

Els Premis Francesc Candel atorguen cinc guardons, dotats amb 3.000€ cadascun, i distingeixen entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya. També reconeixen aquelles que afavoreixin el civisme, la convivència, el reconeixement del país d’acollida, la sensibilització sobre la cultura d’origen de la immigració, el contacte entre catalans i persones immigrades, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.

Els X Premis Francesc Candel, instituïts per la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, han guardonat l’Associació Amaziga CAT-ARIF de Sant Adrià de Besòs, l’Associació de Suport a les Joves Sudsaharianes del Pla de l’Estany, els consells comarcals de l’Alt Empordà i la Segarra, i les Religioses Adoratrius de Barcelona.Etiquetes: premis immigració integració francesc candel
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?