versió per imprimir

Domènec Oliva: Deixo l'alcaldia. Crec que hem complert

Noticia

<< Tornar   dilluns, 31 de Gener de 2011 Torà    Autor: Xavier Santesmasses L'actual alcalde de Torà explica en aquesta entrevista els motius de no presentar-se a la reelecció i fa un repàs al treball realitzat durant els darrers quatre anys

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Domènec Oliva, alcalde de Torà
Autor: Xavi Santesmasses

Llar d'infants el Jardí­
Autor: Ramon Sunyer

Plaça del Vall remodelada
Autor: J Gatnau
He sentit a dir que no tornarà a ser alcaldable, com és això?
Per excès de feina. Estic bé de salut però han estat 4 anys molt laboriosos entre empresa i ajuntament. He anat de bòlit i he dit prou.

Ha aconseguit posar ordre i fer callar les polèmiques?
S'han fet coses i els que continuaran també en faran, ningú es imprescindible. Nosaltres hem estat una candidatura per treballar. Tant els que governem com els que han fet d'oposició ens hem mirat els problemes de la població com cosa de tots. La polí­tica de sigles l'hem posat en segon terme i hem prioritzat resoldre les mancances de la població. Hi ha hagut una entesa total en les coses importants.

Quins projectes destaca?
Posar ordre. Aparcar baralles i tensions ha estat el primer objectiu. Pel que fa a les obres el projecte de l'escola Sant Gil i la llar d'infants penso que han estat importants. L'ensenyament a Torà està resolt per molts anys.

Altres obres han estat la plaça del Vall que suposa una gran transformació urbana, la rehabilitació del Convent i de Vallferosa, posar aigua i llum a les masies i agregats com Sant Serní­, el parc de bombers després de 25 anys de propostes.

Ha quedat pendent el traspàs al Solsonès.
El tema segueix el seu curs. Estem pendents que es pugui fer el referèndum. La lentitud de la burocràcia ho ha retardat. Presidència ha de donar el vist i plau i després ho ha d'autoritzar Madrid. Apretarem perquè es faci el referèndum abans del maig.

Un altre projecte que no s'ha pogut desenvolupar és el polí­gon industrial. Ens demanen una segona sortida del polí­gon cosa que obliga a fer un pont per creuar el Llobregós. El cost de l'infrastructura porta plantejar buscar una segona ubicació pel polí­gon. Queda pendent també fer un POUM, encara funcionem amb les normes subsidiàries que vam aprovar fa prop de 30 anys i han quedat obsoletes.

Està satisfet?
Penso que hem complert, que hem servit més el poble que la polí­tica. Pensa que d'ençà de la crisi vam renunciar a tenir un sou. Hem fet feina, i si no treballés potser m'hi dedicaria 4 anys més, però ara penso que ni per la salut seria bo.

Com a industrial, com a veí­ i com a alcalde què faria ara?

Primer el POUM per evitar errors que podem pagar en el futur. I després, potenciar el turisme, ho hem fet amb l'associació Vall del Llobregós, i ara cal impulsar-la. La situació i el patrimoni de Torà permet cert èxit de la indústria turí­stica, i cal potenciar-la. A nivell industrial no ens podem queixar.

A qui deixa el relleu?
No ho sé, jo només he renunciat. El partit haurà de decidir a qui presenta.

Amb Oliva l'ajuntament ha aparcat conflictes del passat


Després de 8 anys de convulsió polí­tica, Torà ha viscut els darrers 4 anys un perí­ode de calma. Talment, més un que un govern ha estat un ajuntament de concens, sense conflictes. Evidentment, això s'ha traduït a la pràctica amb una activitat força motoritzada pel que fa a projectes i actuacions: l'escola, la llar d'infants, la plaça del Vall i el parc de bombers en són exemples. Domènec Oliva va ser present a l'ajuntament de Torà en els 2 primers mandats democràtics juntament amb Neus Molins (que va ser 12 anys alcaldessa). Els darrers 4 anys ha compaginat el treball a l'empresa amb l'ajuntament. Admet que ha estat dur i que cal deixar pas.

*Entrevista publicada al suplement Urgell-Segarra del diari Segre el 28 de gener de 2011
Font: Suplement Urgell-Segarra

    Home page | Realització: cdnet