versió per imprimir

Unió de Pagesos guanya les eleccions a les Cambres Agràries

Noticia

<< Tornar   dilluns, 21 de Febrer de 2011 Torà    Autor: editor A Lleida perd dos representants que han anat a parar a l'Associació d'Empresaris Agraris de Lleida i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (AEALL-ASAJA)

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Els cereals ja són a punt
Autor: Ramon Sunyer

Segant
Autor: Josep Gatnau Grau

D'esquerra a dreta: Jaume Torra (URAPAC-UPA), Josep Maria Jové (JARC), Joan Caball (UP) i Albert Castelló (ASAJA) en el recompte de resultats en les eleccions a les Cambres Agràries
Unió de Pagesos (UP) ha revalidat la majoria, per cinquena vegada, en les eleccions a les cambres agràries amb el 56% dels vots. Al conjunt de Catalunya, ha aconseguit 59 representants del total de 100, 4 menys que el 2007. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) es manté com a segona força amb els mateixos representants que tenia (23) i Aeall-Asaja guanya vots i arriba als 15 representants, quatre més que fa quatre anys. Urapac-UPA també es queda com estava, amb tres. La participació ha pujat fins el 59,48%, quatre punts més que en les del 2007.

A les comarques lleidatanes Unió de Pagesos (UP) ha aconseguit 13 representants, 2 menys que en les passades eleccions, que han anat a parar a l'Associació d'Empresaris Agraris de Lleida i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (AEALL-ASAJA), que ha passat d'1 a 3, amb el 12,29% dels vots. JARC i URAPAC-UPA mantenen el nombre de representants dels passats comicis. JARC n'ha obingut 8, amb el 30,66% dels vots, i URAPAC-UPA un, amb el 4.06%. La participació a la demarcació de Lleida ha estat del 53,15%, gairebé cinc punts més que el 2007, però la més baixa de Catalunya.

El coordinador d'UP a Lleida, Josep Cabré, s'ha mostrat satisfet 'per haver sigut la força més votada una altra vegada, encara que hàgim perdut tres punts a Lleida', fet que va justificar com 'el desgast del lí­der'. Josep Maria Jové, de JARC, recalca que 'a Lleida ens hem quedat a 7 vots d'aconseguir un altre representant'. Pere Roqué, d'Asaja, destaca que són l'única organització que ha guanyat representació, fet que va atribuir 'a la feina dels últims anys'. Jaume Torra, d'Urapac-UPA, considera positiu que 'una organització tan nova' hagi mantingut el seu representant.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí­, ha destacat que la participació havia augmentat gairebé cinc punts respecte a la del 2007 i es va situar en el 59,48% en el global de Catalunya. A Lleida també s'ha incrementat en la mateixa proporció, tot i ser la proví­ncia amb la participació més baixa, un 53,15%. 'Ara comença una nova etapa que m'agradaria que estigués marcada pel diàleg i la voluntat de consens', afirma Pelegrí­ i remarca que aquestes eleccions 'són molt importants per la situació especial que viu el sector agrari, que és estratègic per al paí­s'. El conseller aposta per buscar 'complicitats' entre Govern i sindicats i ha volgut llançar un missatge 'optimista'.

Unió de Pagesos (UP), sindicat vencedor en les eleccions a les Cambres Agràries de Catalunya d'aquest diumenge ha acceptat la mà estesa de la Generalitat per tal d'afavorir el diàleg i el consens entre l'administració i el sector agrari. El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, aposta per la 'continuïtat' per tal que es facin efectius els objectius marcats en el Pla Estratègic Nacional de suport a l'Agricultura i l'Alimentació (PENSAA), que va aprovar el Parlament el 14 d'abril de l'any passat.

    Home page | Realització: cdnet