versió per imprimir

Oliva denuncia la manca d'interès pel canvi de comarca

Noticia

<< Tornar   divendres 29 abril 2011 Torà    Autor: editor L'alcalde de Torà afirma en una carta que acaba el mandat 'amb una trista sensació que l'administració fa moltes lleis -crec que massa-, però després, el primer en no complir-les és la mateixa administració, amb els consegüents descrèdits de la classe polí­tica, descrèdits dels que tots ens en lamentem'.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
La reunió a l'ajuntament per decidir el canvi comarcal
Autor: xavier santesmasses

Domènec Oliva, alcalde de Torà
Autor: Xavi Santesmasses
L'alcalde de Torà, Domènec Oliva (CiU), denuncia la 'manca d'interès' de la conselleria de Governació a complir les seves obligacions i tramitar la documentació pertinent pel canvi d'adscripció comarcal de la Segarra al Solsonès. 'L'Ajuntament de Torà només demana, sigui quin sigui el resultat final, poder fer el referèndum que, sota l'empara de la llei, ha aprovat de fer'.

Oliva recorda que la consulta és el resultat d'una assemblea veïnal, que compta amb el suport de tots els grups polí­tics, i que va decidir al març de 2010 demanar el referèndum i que el ple va ratificar vuit mesos més tard després de comunicar-ho a Governació, els grups parlamentaris i a l'aleshores president del Parlament, Ernest Benach. El batlle assegura que durant aquest temps 'hem seguit escrupolosament la llei', mentre que Governació ha demostrat 'manca d'interès' per complir les seves obligacions.

La ratificació en referèndum per més de la meitat del cens electoral del municipi és un dels passos necessaris en el procediment previst per la Llei d'Organització Territorial. Oliva explica que el dia 4 de novembre el ple de l'Ajuntament va aprovar la consulta popular, 'amb el text de la pregunta consensuat amb el departament de Governació' i assegura que, a dia d'avui, 'no hem rebut cap resposta' i afegeix que 'no ha estat per manca d'interès' del consistori, ja que 's'ha reclamat i fins i tot s'ha fet una visita al director general d'Administració Local només per aquesta qüestió'. Amb tot, l'alcalde es pregunta 'per què el departament de Governació no compleix el termini de 30 dies que té per trametre la documentació sobre la consulta popular al govern de l'estat?' i 'per què no respecta l'article 71 de la Llei de Bases de règim local que diu que els alcaldes poden sotmetre a consulta popular, amb una autorització prèvia, assumptes de caràcter local que siguin d'especial rellevància per als veïns, com és aquest cas?'.

    Home page | Realització: cdnet