versió per imprimir

Dietari de treball de camp a la Segarra

Noticia

<< Tornar   dimecres 8 juny 2011 Torà    Autor: editor Un assaig de Joan Cervera sobre la Segarra

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Portada del llibre Dietari de treball de camp a la Segarra
Dietari de treball de camp a la Segarra, publicat a l'editorial Rafael Dalmau, és el recull de les vivències de Joan Cervera durant l'any de recerca filològica que va dedicar a recórrer la Segarra, juntament amb Albert Manent. Però el llibre és molt més que el document personal d'un investigador. D'una banda, serveix per comprendre com Cervera i Manent es guanyen la confiança dels entrevistats. I de l'altra, en paraules de Vicent Sanchis extretes del pròleg, 'les seves cròniques acurades i les seves notes exhaustives d'un tros d'humanitat que se'n va sense fer gaire soroll, a la recerca de núvols, boires, vents, cavallets, bruixes, llops i ocells nocturns, tanquen una llarga època. En donen fe i en serviran de testimoni de cara a aquest futur imprevisible. Un futur que potser haurà de fer-ne ús si no es vol estèril del tot. Joan Cervera ha voltat com un talladits €”parot o parotet en diuen, per cert, en moltes comarques valencianes€” els homes i el paisatge de la Segarra'.

Joan Cervera i Batariu (Barcelona, 1926), autor de diversos llibres de muntanya, és una personalitat dins del món de l'excursionisme català. Durant la seva etapa com a president del Club Excursionista de Gràcia va crear el Grup d'Investigacions Espeleològiques i l'Agrupament Escolta Pere Rosselló. Ha rebut nombroses mencions honorí­fiques que premiaven el seu compromí­s cí­vic. En el vessant polí­tic, va ser secretari del Consell Nacional Català en la clandestinitat.

Aquest dijous dia 9 a les set del vespre es presenta el llibre al Museu d'Història de Catalunya amb la intervenció del seu autor, Vicent Sanchis, Albert Manent i Miquel-Lluí­s Muntané.

Si voleu comprar el llibre ho podeu fer a internetlibros i a llibres.cat

    Home page | Realització: cdnet