versió per imprimir

Roben la campana de l'església de Granollers de Segarra

Noticia

<< Tornar   dimarts 21 juny 2011 Torà    Autor: editor La campana de coure, d'uns 50 quilos, ha desaparegut aquest cap de setmana

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
església de Sant Jaume de Granollers de Segarra
Autor: eduard ribera
L'ajuntament del municipi lleidatà de Torrefeta i Florejacs ha denunciat aquest dilluns el robatori d'una campana de coure de 50 quilos de pes pertanyent a l'església romànica de Sant Jaume, del nucli agregat de Granollers de Segarra.

Segons ha explicat a l'agència Efe l'alcalde de Torrefeta, Narcí­s Cisquella, el robatori s'ha produït durant aquest cap de setmana i ja s'ha denunciat als mossos d'esquadra. El dijous i el divendres de la setmana anterior ja hi va haver dos furts al poble, en una casa i un magatzem.

Segons l'edil, tot apunta que els lladres van pujar a la teulada d'aquesta petita església romànica després d'enfilar-se pel mur del cementiri contigu.

Cisquella subratlla que l'esmentada campana té un gran valor econòmic, ja que és de coure, i va ser fosa fa més de cent anys a Calaf.

L'església de Sant Jaume de Granollers de Segarra data dels segles XIII-XIV i és d'estil Romànic de transició al gòtic. Entre els segles XVIII-XIX es realitzà una ampliació consistent en substituir l'absis per una estructura quadrada. Cap a final del segle XX s'ensorra aquesta estructura quadrada, i es restaurà posteriorment.

    Home page | Realització: cdnet