versió per imprimir

El consell comarcal de la Segarra exigeix a la Generalitat la portada d'aigua a Sanaüja, Biosca i Torà

Noticia

<< Tornar   divendres 24 juny 2011 Torà    Autor: xavier santesmasses El projecte està pendent des del 2009

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
els alcaldes dels municipis
Autor: bondia.cat
El consell comarcal de la Segarra exigeix a la Generalitat la portada d'aigua a la vall del Llobregós (Sanaüja, Biosca i Torà), l'única zona de la Segarra que encara no disposa del servei comarcal d'aigua en alta. Segons el president en funcions, Xavier Casoliva, si bé l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va portar a terme expropiacions d'aquesta infraestructura, el projecte està pendent d'obres des de fa dos anys.

La baixa qualitat de les aigües i la seua escassetat per la sequera han comportat que habitualment la zona hagi hagut de proveir-se amb camions cisterna. A més, el consell ja va edificar fa dos anys a Guissona un dipòsit regulador de 4.000 metres cúbics, que ha de subministrar aigua fins a la zona del Llobregós.

El projecte d'aquest proveïment des de la vall de Sió, amb un cost aproximat de 2,5 milions d'euros, preveu un recorregut de 15 quilòmetres, des del dipòsit de Guissona per Massoteres, Sanaüja, Biosca i Torà. Segons Casoliva, els pobles també es beneficiarien de l'aigua potabilitzada de l'estació de Ratera.
Font: Segre   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet