versió per imprimir

Foment destina 3,45 milions a quatre projectes de recuperació del patrimoni històric a Catalunya

Noticia

<< Tornar   dimecres 6 juliol 2011 Torà    Autor: editor Un d'ells és el Convent de Sant Ramon Nonat a Sant Ramon (Segarra)

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Convent de Sant Ramon
Autor: Lola Lucas

Vista general de convent de Sant Ramon
El Ministeri de Foment destinarà 3.454.946,37 euros a quatre projectes de rehabilitació i recuperació del patrimoni històric a Catalunya. Les actuacions es duran a terme a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau a Barcelona (Barcelonès) 913.982,56 euros, al Castell de Sant Ferran a Figueres (Alt Empordà)1.084.847,09 euros, al Museu del Suro de Palafrugell (Baix Empordà) 866.770,48 euros i al Convent de Sant Ramon Nonat a Sant Ramon (Segarra) 589.346,24 euros. Els diners provenen dels fons generats per l'1% Cultural de la contractació d'obra pública. La Llei de Patrimoni Històric estableix que s'hagin de destinar a treballs de conservació o de foment de la creativitat. Aquesta inversió també fomentarà la creació d'ocupació vinculada a les tasques de recuperació.

El projecte del convent de Sant Ramon contempla la restauració del campanar i de la segona planta del claustre. En les galeries del claustre es procedirà a la restauració dels paviments i dels paraments actuals, reintegrant cromàticament el conjunt amb cura de conservar els materials originals, el seu color i el seu envelliment. Es restaurarà el material petri i l'estructura de la coberta se substituirà per una altra amb bigues de fusta laminada i coberta amb teula àrab. El campanar s'elevarà sobre la coberta i es construirà per al mateix una coberta inclinada i s'habilitarà un pas de servei a les cobertes de l'església.

També anomenat L'Escorial de la Segarra, el convent i l'església de Sant Ramon van ésser construïts els segles XVII-XIX, sobre un monestir mercedari fundat el segle XIII.

Durant els segles XIV i XV la fundació tenia el nom de Priorat de Sant Nicolau, però l'any 1450 se li va donar el nom definitiu, pel qual ara el coneixem, de Convent de Sant Ramon. El cas és que la fama del Sant va anar augmentant i les antigues construccions van donar lloc al conjunt arquitectònic que avui podem contemplar.

    Home page | Realització: cdnet