versió per imprimir

La duana de Farga de Moles compta amb un gos ensinistrat per detectar bitllets

Noticia

<< Tornar   divendres, 8 de Juliol de 2011 Torà    Autor: editor El gos es va estrenar ahir interceptant uns 18.000 euros de diner negre

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Six, un pastor alemany, està ensinistrat per assenyalar els llocs on hi ha paper moneda
La policia de l'Estat, amb l'ajuda de 'Six', el gos ensinistrat per detectar bitllets, van localitzar aquest dijous al migdia a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell) la quantitat de 18.550 euros en l'equipatge d'un vehicle de la marca Mercedes conduït per un veí­ de Barcelona de 64 anys, N. G. C, que volia entrar a territori estatal sense haver declarat els diners. La intervenció va coincidir amb el primer dia que la duana comptava amb l'ajuda de l'animal. Per la seva banda, el conductor, a qui es va aixecar acta per infringir la normativa que regula el blanqueig de capitals, va poder continuar el viatge, amb 1.000 euros, en concepte del mí­nim de supervivència.

Durant l'any 2010 la Guàrdia Civil va intervenir 2.508.049 euros a la duana de la Farga de Moles. Pel que fa a enguany, el subdelegat del govern a Lleida, José íngel Flores, ha manifestat que el comí­s de divises durant el primer semestre (862.625 euros) ha estat més baix que en el primer trimestre de l'any passat (1.829.167 euros).

El gos, de raça pastor alemany, està ensinistrat per detectar la tinta que s'utilitza en la impressió dels bitllets. Six passarà aleatòriament de dos a tres dies al mes a la duana de la Farga, fins que hi hagi un gos ensinistrat per entrar de forma fixa a la duana. L'ensinistrador, Javier Gutiérrez, va explicar ahir que el gos revisa el vehicle o les persones i, quan detecta paper moneda, assenyala el lloc, fet que permet a un agent revisar-lo. Després se'l fa jugar amb l'ensinistrador, de tal manera, diu Gutiérrez, que 'el gos busca els diners per després jugar'. Ja fa tres anys que s'ensinistren gossos per detectar paper moneda i l'entrenament que se segueix és molt semblant al que es fa perquè detectin altres substàncies.

    Home page | Realització: cdnet