versió per imprimir

La guia dels castells de la Segarra, reclam turí­stic de la comarca

Noticia

<< Tornar   dijous, 14 de Juliol de 2011 Torà    Autor: editor Els autors repassen en 11 itineraris bona part dels més de 120 castells documentats que hi ha a la Segarra.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Portada del llibre Els castells de la Segarra. Onze itineraris per la marca segarrenca

Castell molí­ de Ratera

El castell de Malgrat
Autor:

Castell de Montcortès
Jaume Moya i Jesús Roig han publicat la guia 'Els castells de la Segarra. Onze itineraris per la marca segarrenca', un treball que segons explica el mateix Moya pretén mostrar la comarca com un autèntic reclam turí­stic de la Catalunya interior a través d'aquestes fortaleses monumentals. Els itineraris recorren bona part dels més de 120 castells documentats que hi ha a la comarca, i en aquest sentit, Moya destaca que el 'secret' de les rutes és que el visitant pot fer un recorregut per deu segles d'història de castells. De fet, la Segarra és la comarca catalana on hi ha més castells i unes tres quartes parts d'aquests són fàcilment identificables.

L'obra, de 228 pàgines, acosta al lector el conjunt dels castells de la Segarra en tota la varietat: des d'edificis preromànics fins a palaus baixmedievals com Montcortès, passant per torres romàniques com Vallferosa, castells gòtics com les Sitges o mansions senyorials com Malgrat; des de castells visitables com Florejacs, fins a centres d'interpretació com Concabella, passant per residències privades com la Curullada, ruïnes majestuoses com l'obra de Fluvià, viles closes com Mas de Bondia o jaciments arqueològics com Vilagrasseta€¦ Sense oblidar d'altres fites cabdals com Montfalcó Murallat, les Pallargues o Vicfred i d'altres sorpreses que esperen el visitant a l'Ametlla, la Tallada o la Morana. Tot això amanit amb consells per allotjar-se, asseure's en una bona taula, gaudir d'una festa o adquirir algun producte local de qualitat.

Els autors


Jaume Moya Matas (Barcelona, 1972) és llicenciat en dret i apassionat de l'estudi, la fotografia i la difusió del patrimoni històric medieval català. Ha publicat articles sobre castells catalans i art romànic al Butlletí­ dels Amics del Romànic del Bages i a les revistes Monumenta, Món Medieval, Segarra Actualitat, La Veu de Torreflor i Mundo Medieval. Des del 2008 viu a Florejacs, la Segarra, des d'on programa les activitats dels Castells de les Sitges, dirigeix la Fira de Florejacs, forma part de la junta de l'associació cultural Fòrum l'Espitllera i col·labora habitualment en el redactat d'articles d'opinió i notí­cies al setmanari La Veu de la Segarra.

Jesús Roig i Grau (Badalona, 1968) és enginyer de telecomunicacions i fanàtic dels escacs, els viatges i els castells.í‰s autor del llibre Les fortificacions medievals del Maresme, responsable de la pàgina web www.castellsmedievals.com i dirigeix el Grup d'Amistat dels Castells Catalans, organitzant sortides de descobriment del passat medieval de Catalunya.

Preu: 16.50‚¬
el podeu comprar a Cossetània edicions o a llibres.cat

    Home page | Realització: cdnet