versió per imprimir

10a edició de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona

Noticia

<< Tornar   dimarts 2 agost 2011 Torà    Autor: editor 65 estudiants de música de 22 nacionalitats diferents participaran fins al 22 d'agost en la desena edició de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS)

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
AIMS Festival actuació
Autor: AIMS

AIMS Festival, classes
Autor: AIMS

AIMS Festival, classes
Autor: AIMS

concert d€™AIMS Social 2010 a l'Hospital Pere Màrtir Colomés
Autor: AIMS

actuació de l€™Ensemble de Violes d€™AIMS 2010 al Centre Sanitari del Solsonès
Autor: AIMS
El seu director artí­stic, Peter Thiemann, ha assegurat que 'l'AIMS es vesteix de gal·la amb més actuacions que mai'. Una de les peculiaritats de l'AIMS i que la fa única respecte d'altres escoles musicals d'estiu és que s'acompanya d'un festival que permet als alumnes mostrar les seves qualitats i els seus aprenentatges en concerts. Enguany, el festival farà més de 26 actuacions, entre les quals destaca un concert d'orgue a la Basí­lica de Montserrat. També s'ha projectat dues activitats, el Curs divulgatiu, a càrrec de Joan Vives, flautista de bec, professor d'història de la música, divulgador musical i locutor, i el Seminari sobre improvisació instrumental , a càrrec de Johannes Geffert, catedràtic d'orgue i improvisació al Conservatori Superior de Música de Colònia
l'AIMS Festival

AIMS parteix de la convicció de que els joves estudiants del nostre paí­s mereixen i tenen dret a accedir a la millor formació i concentra tots els esforços per posar a la seva disposició els elements necessaris per a que puguin viure la seva futura professió durant dues setmanes. Els estudiants gaudeixen d'un extraordinari professorat i d'un enriquidor intercanvi cultural gràcies a la gran diversitat de procedències de l'alumnat. El calendari de treball segueix una programació molt intensiva. Els participants han de presentar el seu treball a l'AIMS Festival. L'entorn tranquil de la comarca del Solsonès afavoreix la concentració necessària per a aquest tipus de treball. A més a més, una organització feta a mida i les infraestructures idònies que la ciutat ofereix, fan d'AIMS un referent a escala internacional. Així­ doncs, podem enorgullir-nos d'haver esdevingut un model a seguir entre aquelles ofertes de caràcter similar a nivell nacional i internacional.

Una de les singularitats, i alhora clau de l'èxit del projecte, és l'AIMS Festival, que completa l'oferta formativa de l'Acadèmia. L'objectiu d'aquesta part del projecte és oferir l'oportunitat als músics i les formacions de cambra de viure la música com a professió, presentant els resultats del seu treball a l'escenari, i traslladar l'activitat docent més enllà de les aules, per tal que la gent de la comarca, i d'arreu del paí­s, pugui gaudir de la millor música.
L'AIMS Social

L'AIMS Social sorgeix de la voluntat d'apropar la música als col€¢lectius més desfavorits de la societat del Solsonès: ancians, malalts hospitalitzats, disminuïts psí­quics, drogodependents, etc. Per superar la incapacitat d'aquests col€¢lectius per assistir als nostres concerts, AIMS Social s'apropa als seus centres de residència, oferint concerts als hospitals, casals de gent gran i centres d'acollida de la comarca del Solsonès. En la passada edició AIMS va oferir concerts a l'Hospital Pere Màrtir Colomés, al Sol del Solsonès, la Residència Amisol de Solsona, la Residència d'avis de Sant Llorenç de Morunys i la Residència Can Jaques de Mollerussa. La filosofia és, doncs, 'si no pots venir a escoltar-nos, nosaltres ens apropem a tu'.

L' Acadèmia Internacional de Música de Solsona i l'AIMS Festival són activitats organitzades per SONOS i l'Ajuntament de Solsona. En deu anys, han passat per l'acadèmia un total de 450 estudiants de més de 50 nacionalitats.   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet