versió per imprimir

Alt risc d'incendis

Noticia

<< Tornar   dimecres, 17 de Agost de 2011 Torà    Autor: editor Protecció Civil demana extremar les precaucions durant els propers set dies

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Protecció Civil demana extremar les precaucions durant els propers set dies
La Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta i Urgell són les dotze comarques que des d'aquest dimecres pateixen un risc d'incendi més elevat a causa de les altes temperatures i les humitats baixes d'aquests propers dies. Unes nou comarques més, també de ponent i el terç sud del paí­s poden quedar afectades en alguna part del seu territori per aquest risc d'incendi que augmentarà progressivament a les zones més llunyanes al litoral. Per aquest motiu, Protecció Civil ha anul·lat qualsevol autorització d'activitats amb risc d'incendi i demana extremar les precaucions i la vigilància les zones indicades.

Les comarques de la Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta i Urgell són les zones de Catalunya en què des d'aquest dimecres i fins el proper dia 23 d'agost pateixen un risc d'incendis més elevat. També poden quedar afectades en alguna part del seu territori les següents comarques: l'Alt Camp, l'Alt Urgell, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Solsonès.

La Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat ha emès un informe que així­ ho indica mentre que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat una pre-alerta del Pla Infocat. El risc afecta principalment ponent i el terç sud del paí­s, i que s'allargarà els propers dies i sobretot de cara al cap de setmana segons les previsions meteorològiques, que indiquen una baixada de les humitats i per tant, un progressiu increment del perill d'incendi forestal en les zones més allunyades de la costa.

Protecció Civil demana extremar les precaucions i la vigilància en aquestes zones així­ com recorda que les autoritzacions per activitats amb risc d'incendi forestal queden anul·lades.
Font: ACN

    Home page | Realització: cdnet