versió per imprimir

Mor mossèn Josep Pleixats

Noticia

<< Tornar   divendres, 16 de Setembre de 2011 Torà    Autor: editor el sacerdot va exercir de rector a Torà

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
mossèn Josep Pleixats
Mossèn Pleixats i Davins va néixer a Berga el dia 22 de novembre del1926. Pertanyia a una famí­lia de fondistes, anomenada cal Llois i ubicada al centre de la ciutat. Va estudiar batxillerat a Manresa i en acabar els estudis va decidí­ entrar al seminari de Solsona.

El dia 19 de març del 1953 va rebre l'Orde del Diaconat i el 19 de juliol del mateix any, l'Orde del Presbiterat; el que li va permetre convertir-se en mossèn del bisbat de Solsona.

A final dels 80 va canviar novament de destí­. En aquesta ocasió va ser enviat a la Segarra i va exer-cir de rector a Torà. L'any 1987 també va ser nomenat delegat diocesà de l'Ajuda a l'Església. Als anys noranta va convertir-se en arxipreste de la Segarra, i va servir les parròquies de la Molsosa i Prades, i el 98 a l'Ametlla de Merola, Merola, Cal Vidal i Cal Riera.

L'any 2003, després d'haver predicat la paraula de Déu a les comarques del Solsonès, el Berguedà, la Segarra i el Baix Camp, mossèn Pleixats es va jubilar a la residència sacerdotal del seminari de Solsona, on va viure fins al fatal accident de trànsit.

Mossèn Josep Pleixats i Davins va morir dilluns després de tenir un greu accident de trànsit la setmana passada a Avià

    Home page | Realització: cdnet