versió per imprimir

Ja són 12 els Municipis per la Independència

Noticia

<< Tornar   divendres, 30 de Setembre de 2011 Torà    Autor: editor N'hi ha set més pendents d'aprovació, quatre d'ells a Lleida

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
manifestació de Barcelona el juliol del 2010
Les Borges Blanques, Maspujols, Balaguer, Ripoll i Olot han aprovat aquest dijous adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència i d'aquesta manera ja s'arriba a la dotzena de poblacions i ciutats que volen seguir les passes que Vic va començar a traçar. Acte seguit s'hi va afegir Port de la Selva i amb els municipis que en el ple d'avui han donat el vistiplau en l'adhesió ja en són 12.

Una xifra que no para de créixer atés que Mollerussa, Solsona, Pardines, Girona, Calella, Cervera , Tàrrega i Tona ho faran en els propers dies. 

L'Associació de Municipis per la Independència és una organització que agrupa diferents ajuntaments catalans per tal de defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya amb l'objectiu de promoure l'exercici del dret a l'autodeterminació. El projecte sorgí­ com a resultat del moviment institucional de declaracions de «municipis moralment exclosos de la Constitució espanyola», el qual arribà a aplegar el 12% dels ajuntaments del Principat de Catalunya, iniciat com a reacció a les retallades del Tribunal Constitucional espanyol a l'Estatut d'Autonomia democràticament ratificat l'any 2006.

L'entitat fou fundada el 12 de setembre de 2011 pel ple municipal de Vic a instàncies del seu batlle Josep Maria Vila d'Abadal (CiU). D'aleshores ençà, els batlles de Vic, i del Port de la Selva, Josep Maria Cervera (CDC), han estat els principals promotors.

Més enllà de Vic i El Port de la Selva, també s'hi han unit els municipis d'Arenys de Munt, Roda de Ter,Sant Pere de Torelló i Torelló.
Font: directe.cat

    Home page | Realització: cdnet