versió per imprimir

Cabestany cedeix part d'una casa senyorial per convertir-la en allotjament rural

Noticia

<< Tornar   divendres, 14 de Octubre de 2011 Torà    Autor: l. metaute / r.r. Els veïns del nucli, agregat a Montoliu de Segarra, impulsen iniciatives per evitar-ne la despoblació i reactivar-ne l'economia

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Xavier Rosell mostra la casa que el poble de Cabestany cedeix per a un allotjament rural.
Autor: x. santesmasses
La idea de l'associació Amics de Cabestany és atreure al poble una famí­lia, si pot ser nombrosa, que estigui disposada a impulsar un negoci de casa rural i restaurant en una part del que va ser una antiga casa senyorial i que aquest allotjament rural atregui turistes i activitat al poble. L'entitat posa a disposició de qui el vulgui un immoble de 180 metres quadrats, amb un local annex de 160 metres quadrats, gratuït durant quatre anys. 'La famí­lia es podria instal·lar a la mateixa casa rural o bé llogar una altra casa al poble', va explicar ahir el president de l'associació, Xavier Rosell, que va puntualitzar: 'Nosaltres donem gratuïtament les instal·lacions, per dir-ho així­, però la famí­lia haurà d'invertir a adequar la casa i el local com a allotjament i restaurant'.

Rosell va afegir que treballen en una nova oferta, en aquest cas, un local on voldrien que s'obrí­s una botiga de queviures o una fleca. 'No hi ha cap tipus de serveis, ni a Cabestany ni als voltants, hem d'anar sempre a Cervera. Si s'obrí­s aquí­ una botiga podria donar servei a nuclis com Vilagrasseta, l'Ametlla, la Guàrdia Lada i altres', va explicar.

Cabestany és un nucli agregat de Montoliu de Segarra, a deu minuts de Cervera, i actualment compta amb 14 veïns. Fa 25 anys, a Cabestany només hi vivia una famí­lia, la de Ramon Rosell, pare de l'actual president de l'associació. Per canviar la que semblava una situació inevitable de despoblació, va començar a comprar cases en ruïna del poble i a vendre-les a preus irrisoris o fins i tot regalava finques amb la condició que les famí­lies que les acceptessin hi construïssin la seua primera residència. Així­ va aconseguir que tres famí­lies s'instal·lessin al poble i que set hi acudeixin regularment els caps de setmana. Des de llavors, tot el poble ha invertit diners i esforços en el projecte de repoblació que va iniciar Ramon Rosell. L'última gran acció en els últims vuit anys ha sigut convertir la casa senyorial Can Sanou, a la plaça de l'Església, en dotze cases, aptes per ser ocupades per noves famí­lies. Una d'aquestes és la que l'associació cedeix de forma gratuïta. Els interessats poden enviar les seues referències a amicsdecabestany@gmail.com.
Font: Segre   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet