versió per imprimir

Ruta micològica a Sant Llorenç de Morunys

Noticia

<< Tornar   dimarts, 8 de Novembre de 2011 Torà    Autor: editor La ruta de 5 km compta amb fitxes explicatives sobre el tipus de bolets que es poden trobar, les seves qualitats o les diferències entre les varietats tòxiques i les bones

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Cartell de la ruta micològica

Els boscos envolten el poble
Josep Pintó, el propietari forestal de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) que vol fer pagar les persones que entrin a la seva finca per collir bolets, ha posat en marxa una ruta micològica de cinc quilòmetres juntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. El recorregut compta amb fitxes explicatives sobre el tipus de bolets que es poden trobar a la finca, les seves qualitats o les diferències entre les varietats tòxiques i les bones.

El propietari de la finca, Josep Pintó, ha explicat que la seva voluntat és 'desvincular' el recorregut de la proposta de fer pagar per collir bolets. Tanmateix, ha dit que hauran d'estudiar les possibilitats de cara l'any vinent, ja que enguany 'no hi ha bolets'.

El recorregut s'ha elaborat conjuntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i segons ha explicat el micòleg del centre, Juan Martí­nez, s'han instal·lat quatre panells explicatius, més de 400 fletxes que marquen el recorregut, 60 fites i 11 fitxes descriptives dels bolets que s'hi poden trobar.

Martí­nez ha destacat que es tracta de la primera experiència d'aquestes caracterí­stiques que es fa a Catalunya i que l'objectiu és principalment 'donar a conèixer els diferents habitats que hi ha a la finca i els bolets que s'hi produeixen' i també 'fer pedagogia'. El micòleg ha destacat que és important que es pugui controlar la gent que visita la finca 'ja sigui de pagament o no'.

    Home page | Realització: cdnet