versió per imprimir

Enxaneta, documental en 3D sobre el fet casteller

Noticia

<< Tornar   dimecres 16 novembre 2011 Torà    Autor: editor La pel·lí­cula s'estrena el dia 17 de novembre a 17 sales de tot Catalunya. La més propera Cinemes Bages de Manresa.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Captura de la pelí­cula Enxaneta

Captura de la pelí­cula Enxaneta
Enxaneta és un documental en 3D, produït per Televisió de Catalunya, sobre el món dels castells, la tradició popular catalana amb 210 anys d'història que consisteix a fer construccions humanes. L'any passat, els castells van rebre el reconeixement de la Unesco com a patrimoni immaterial de la humanitat.

El documental fa una aproximació a tots els valors que contenen els castells i que van ser mereixedors del reconeixement de la Unesco. Partint de la gravació í­ntegra en 3D del Concurs de Castells de Tarragona del 2010, Enxaneta explica amb la veu d'una nena tot el que experimenten els castellers quan afronten la consecució d'un castell. L'esperit de superació, el treball en equip, la integració de les dones i de gent de totes les classes socials, de totes les edats i de qualsevol nacionalitat fan dels castells una valuosa eina de cohesió social en el si de les 61 colles castelleres que hi ha a Catalunya.

Amb la participació de rellevants castellers de diverses colles, Enxaneta representa un viatge de tota la famí­lia castellera a través dels conceptes que sempre han definit els castells: valor, força, equilibri i seny. I aborda temes poc tractats fins ara, com la por i el risc que representen les caigudes.

A les imatges en 3D del Concurs de Tarragona, s'hi afegeixen les captades en diades de Valls, Vilafranca i Terrassa, on durant el 2010 es van assolir castells inèdits, com la torre de 8 sense folre, castells que només s'han vist en comptades ocasions, com el 3 de 10, i fets inusuals, com l'ascens d'una colla a la categoria de gamma extra, després de 14 anys sense aconseguir-ho ningú.

Seguint el compromí­s de difusió que TV3 ha tingut sempre amb els castells, Enxaneta és un dels primers documentals produïts í­ntegrament en 3D al nostre paí­s i s'ha concebut com un treball divulgatiu que pugui ser entès per qualsevol persona, de qualsevol nacionalitat, que no hagi vist mai castells. Al mateix temps vol ser el reflex de tots els sentiments, de tot el treball i de tot l'esperit de superació totalment desinteressat que, dia a dia, aporten els castellers perquè el seu paí­s, Catalunya, se senti cada vegada més orgullosa d'aquesta tradició centenària.
Font: tv3   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet