versió per imprimir

Entra en funcionament la deixalleria de Guisssona

Noticia

<< Tornar   diumenge 18 desembre 2011 Torà    Autor: editor Des del passat dijous, 15 de desembre, la Segarra compta amb dues deixalleries comarcals

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Deixalleria comarcal de Guisssona
La deixalleria de Guisssona ocupa una superficie de 1.800 m2 i disposa d'un moll de descàrrega central amb caixes de 30 m3 per a la disposició de residus tal com objectes voluminosos, fustes, restes de poda, paper i cartró, ferralla, electrodomèstics, ferralla electrònica... i d'un espai cobert i ventilat per a l'emmagatzematge de residus especials, així­ com una petita caseta de recepció i d'oficines.
 
La instal·lació és autosuficient quant a llum i aigua, ja que per a la il·luminació de l'espai exterior i del camí­ s'han col·locat fanals solars, es disposa de plaques fotovoltaiques per al subministrament d'electricitat a l'oficina i de 3 dipòsits per recollir i utilitzar l'aigua de la pluja.

A fora del recinte s'hi ha trasllat l'àrea de reciclatge, espai pensat per a casos d'emergència on els veïns disposen de contenidors per a la recollida selectiva de totes les fraccions que es recullen porta a porta. Fins ara l'àrea de reciclatge estava situada al darrere del cementiri.

A la deixalleria comarcal de Guissona s'hi poden portar els residus generats als habitatges, especialment els residus especials en petita quantitat: piles, fluorescents, oli de fregir, radiografies, electrodomèstics, aparells electrònics, etc.

Amb aquesta obra es complementa el servei comarcal de deixalleria. Actualment, la Segarra disposa de tres deixalleries, Cervera, Guissona i la mòbil que es desplaça per totes els municipis de la comarca. Paral·lelament el Consell Comarcal continua oferint el servei gratuït d'objectes voluminosos a domicili, prèvia trucada al telèfon del reciclatge: 902 077 088.

    Home page | Realització: cdnet