versió per imprimir

Un lleidatà inventa una pastilla estèreo per a baix i guitarra

Noticia

<< Tornar   dimecres 7 març 2012 Torà    Autor: Andrés Rodríguez L'objectiu d'aquesta idea és la d'aprofitar al màxim el so estereofònic d'ambdós instruments.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Detall de les pastilles d'una guitarra elèctrica actual

Just Lorenzo tocant el violí
Just Lorenzo Pauls, que és enginyer de telecomunicacions i músic, ha treballat el projecte del nou sistema de so per a guitarra i baix a partir de pensar com vibren cap a tots els costats les cordes a la guitarra, tenint en compte que les cordes reposen sobre una bobina. "En aquest cas, he posat dos microbobines per corda i ho he anomenat estèreo natural, ja que surt directament de la pastilla", subratlla, deixant clar que amb aquest sistema "he aconseguit el so estèreo directe des de la pastilla".

L'autor ha batejat aquesta pastilla com a 3dxy i s'integra dins del projecte Pauls3dsystems per al qual està ara buscant finançament. "La meva idea és fabricar tot a Lleida per després comercialitzar-des d'una oficina a Berlín", comenta, conscient que la capital alemanya és una de les més sensibles a nivell mundial en matèria de música.

Els avantatges que un músic pot obtenir amb aquesta pastilla es fixen en l'obtenció d'un so estereofònic directe de la pastilla, tenir un so acústic de resposta plana en freqüència i no necessitar de processador per aconseguir aquest so en estèreo. "Crec que aquest tipus de pastilla pot resultar ideal per gèneres com el jazz i el blues, d'una manera molt especial". Amb la idea clara que així s'aconsegueix un "so net, clar i cristal·lí".

Cal destacar que Just Lorenzo Pauls és saxofonista i flautista en diferents formacions musicals. Ha militat a les files de l'orquestra Bogart, també ha col·laborat amb cantautors com Jofre Farriols. "La música sempre ha estat una cosa molt important en la meva vida i espero que aquest projecte fructifiqui perquè pot ajudar molt a la sonoritat de dos dels instruments bàsics en la música contemporània", conclou.
Font: La Manyana   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet