versió per imprimir

Els Llibres de Consells de la Paeria de Cervera ja són a la xarxa

Noticia

<< Tornar   dimecres 21 març 2012 Torà    Autor: editor L’ACSG posa en línia els llibres de consells del Fons Municipal de Cervera. Els documents consultables més antics daten del 1332

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Portada del Llibre de Consells de la Paeria de Cervera
L’Arxiu Comarcal de la Segarra ha portat a terme ens els darrers anys la digitalització d’una part dels seus fons documentals. Les tasques van iniciar-se a principis del 2007 quan es van digitalitzar els primers 37 llibres de consells del Fons Municipal de Cervera a càrrec de l’empresa Artyplan. Posteriorment, l’any 2010, mitjançant un pla d’ocupació temporal, es van digitalitzar tots els llibres d’actes municipals de la Segarra que es custodien a l’Arxiu, a part d’altra documentació municipal de la comarca.

Actualment es continua digitalitzant a càrrec de la Societat Genealògica d’Utah, una entitat nord-americana vinculada a l’església del mormons. L’objectiu d’aquesta entitat és crear un arxiu on es reuneixi la història familiar de la humanitat a través de la recerca genealògica i ajudar a les persones vinculades a la seva religió a connectar-se amb els seus avantpassats mitjançant uns registres on-line.

La finalitat de la digitalització dels fons és difondre i fer accessibles els fons de l’Arxiu a través de la xarxa i conservar els originals evitant el deteriorament dels documents causat per la seva consulta presencial. Per poder consultar els Llibres de Consells del Fons Municipal de Cervera cal accedir a través de la pàgina web de l’Arxiu i entrar al baner: d’"Arxius en línia": cercador de fons i documents. Els llibres de consells consultables on-line comencen l’any 1332 i acaben el 1899.

    Home page | Realització: cdnet