versió per imprimir

La Torre del Moro d'Ivorra tindrà un mirador

Noticia

<< Tornar   divendres 30 març 2012 Torà    Autor: editor La intenció és convertir en visitable la construcció, l'única resta visible de l'antic Castell.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
El poble d'Ivorra

La Torre del Moro d'Ivorra
L'Ajuntament d'Ivorra ha obert el procés de licitació de les obres de rehabilitació i consolidació estructural de la Torre de l'antic castell amb la intenció de convertir-la en visitable. El projecte preveu rehabilitar l'espai interior de la torre, que antigament allotjava el dipòsit municipal d'aigua, retirant el sostre que es va habilitar en el moment de construir aquell dipòsit i els arrebossats de la paret que alhora es van realitzar, i es construirà una escala interior que permeti accedir a la part superior, on s'habilitarà un mirador. A més, per accedir a la torre, es construirà una escala exterior que permetrà superar els cinc metres d'altura a què es troba la porta principal de la coneguda popularment com a Torre del Moro.

El projecte està pressupostat en uns 530.000 euros, que podran finançar-se en un 75% gràcies a la partida que l'any passat va aprovar el Ministeri de Foment, a través de l'1% cultural. El 20% sortirà d'un canvi d'obres del PUOSC, que l'ha de destinar la partida inicialment prevista per a la urbanització de dos carrers, i el 5% restant de fons propis de l'ajuntament. En principi, l'obra havia de ser adjudicada a finals de febrer, segons indicacions de Foment, però el consistori va demanar una pròrroga per poder resoldre'l abans del 30 de juny. Malgrat això, la intenció és 'fer-ho el més aviat possible, segons l'alcalde, Josep Simon. Es preveu que els treballs s'allarguin durant prop de 8 mesos.

La Torre d'Ivorra és l'única resta visible de l'antic Castell, construït cap a l'any 1000. És l'edifici més antic del poble, situat en ple centre del nucli. De planta circular, la torre té 20 metres d'altura, i aproximadament uns 27 metres de perímetre.

    Home page | Realització: cdnet