versió per imprimir

Incendis a Selvanera i Pujalt

Noticia

<< Tornar   dijous, 28 de Juny de 2012 Torà    Autor: editor Avui s'han declarat dos petits incendis que ja han estat sufocats. Interior proposarà la prohibició de segar algunes hores del dia

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Incendi de Pujalt del dimecres 27 de juny
Autor: Raul P.

Rostoll cremat a Selvanera
Autor: Jaume Moya

El foc de Selvanera s'ha apagat amb l'ajuda de l'ADF
Autor: Jaume Moya
Avui hi ha hagut un incendi entre Selvanera i Guissona, a la finca del Mas Ramon, el foc ha afectat el rostoll d’un camp recentment segat, a tocar de la carretera. Les ADF se n’han encarregat de sufocar-lo.

El municipi de Pujalt, a l'Anoia, també ha patit un altre foc tot i que els Bombers han aconseguit controlar-lo abans de les cinc de la tarda. El foc, que ha començat cap a dos quarts de tres de la tarda, ha cremat entre 3 i 4 hectàrees de vegetació. Pujalt ha arribat als 35ºC de temperatura aquest migdia, segons informa l'observatori de Pujalt.

Recordem que ahir dimecres un incendi va cremar  42 hectàrees de terreny a la zona de Pujalt. El foc començà en una finca agrícola i es va estendre ràpidament a un paller pròxim, que quedà totalment calcinat. En l'extinció hi van participar 27 dotacions terrestres i 5 d'aèries dels Bombers, a més dels ADF i pagesos de la zona . Tot apunta que s'originà en una màquina segadora que treballava en un camp del costat.

El passat dijous es van cremar més de 100 hectàrees a Sant Guim de Freixenet (Segarra) va ser causat per un accident originat per una serra radial. Segons investigacions del Cos d’Agents Rurals, el foc va començar quan una espurna va sortir per la finestra d’una granja i va caure en una zona de bardisses i d'allà va passar al camp de cereals.

Interior proposarà la prohibició de segar "algunes hores del dia" mentre duri l'onada de calor


El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat aquest dijous a la tarda que el Departament proposarà demà, en la reunió del Consell Assessor del Pla Infocat, la prohibició de la campanya de sega "algunes hores del dia" mentre es mantingui l'onada de calor. La restricció se centraria en aquelles comarques amb un elevat risc d'incendi. Puig ha recordat que aquest dijous s'ha tornat a registrar un incendi al municipi de Pujalt (Anoia), després del que ja es va produir aquest dimecres, com a conseqüència de les tasques de la maquinària agrícola.

    Home page | Realització: cdnet