versió per imprimir

Una dotzena d’entitats de la Segarra històrica es reuneixen als Prats de Rei

Noticia

<< Tornar   dilluns 9 juliol 2012 Torà    Autor: fòrum espitllera L'objectiu és endegar un projecte de col·laboració adreçat a enfortir els seus lligams i a projectar la identitat segarreta comuna.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Trobada d’entitats de la Segarra històrica
Autor: Fòrum L’Espitllera

Reunió de treball d e les entitats de la Segarra històrica
Autor: Fòrum L’Espitllera

L'acte va reunir una vintena de representants
Autor: Fòrum L’Espitllera
El passat dissabte 7 de juliol, els representants d’una dotzena d’entitats que tenen el seu àmbit d’actuació dins els territoris històricament vinculats a la Segarra es varen donar cita als Prats de Rei. Convocats per l’associació cultural Fòrum l’Espitllera i exercint d’amfitriona local l’Associació Cultural i Recreativa Sigarra, una vintena de representants varen donar inici a un projecte de col·laboració adreçat a enfortir els seus lligams i a projectar la identitat segarreta comuna, desenvolupant-ne les seves potencialitats de futur. L’acte va servir per posar en comú les respectives realitats i projectes i començar a traçar un pla de treball conjunt, que portarà a establir mecanismes de col·laboració fluïda entre elles, a definir els punts d’encontre i a organitzar una futura trobada oberta a totes les entitats que incideixin en les àrees de tradició segarrenca.

Entre d’altres, a més de les convocants, hi varen assistir representants de l’Associació Cultural Baixa Segarra, de Santa Coloma de Queralt, la Fundació Jordi Cases, d’Hostafrancs, l’Associació la Sitja, de Calaf, i l’Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb.

Amb arrels als temps ibèrics i romans, el territori de la Segarra històrica ha patit reiterades fragmentacions al llarg dels segles i es troba avui repartit, a banda de l’actual Segarra administrativa, en cinc demarcacions: el Solsonès, l’Anoia, la Conca de Barberà, les Garrigues i l’Urgell. Geogràficament abraça la zona de l’atiplà central de Catalunya on neixen els rius Llobregós, Sió, Ondara, Cercavins, Corb, Gaià i Anoia.


    Home page | Realització: cdnet