versió per imprimir

El municipi de Torà ja és zona de muntanya

Noticia

<< Tornar   dimarts 10 juliol 2012 Torà    Autor: editor La inclusió permet rebre ajudes específiques per a actuacions com la millora de la xarxa veïnal i rural de camins

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Embalant la palla
Autor: Josep Gatnau

Cavalls pasturant a Sant Serni
Autor: Ramon Sunyer

Vall del riu llanera
Autor: Xavier Sunyer
El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el decret pel qual s'amplia la relació de municipis considerats zones de muntanya amb la inclusió de Torà, a la comarca lleidatana de la Segarra. Això permetrà al municipi rebre ajudes específiques per a actuacions com la millora de la xarxa veïnal i rural de camins. Aquests ajuts cobreixen obres com la millora d'accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l'accés a punts d'interès turístic o paisatgístic; la creació i senyalització d'itineraris turístics, i el manteniment d'urgència d'aquests camins. Amb la inclusió de Torà ja són 137 els municipis de Catalunya declarats zona de muntanya.

A la comarca de la Segarra hi ha 7 municipis considerats de muntanya: Biosca, Estaràs, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Ribera d'Ondara, Sant Guim de Freixenet i Talavera. A l'Anoia hi ha els de Calonge de Segarra i Pujalt, entre altres. L'any passat la Comissió Europea ja va aprovar la inclusió de Torà dins del catàleg de municipis de muntanya.


    Home page | Realització: cdnet