versió per imprimir

Segarra per la Independència presenta a Guissona l'Operació Garzón

Noticia

<< Tornar   dilluns, 3 de Setembre de 2012 Guissona    Autor: Segarra per la Independència El divendres 7 de setembre es presentarà a la sala Buireu de Cervera

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Projecció del documental operació Garzón
Autor: anc-segarra

Jaume Moya, coordinador de Segarra per la Independència, i Joan Rocamora
Autor: anc-segarra
Integrat a les activitats de la Marxa cap a la Independència, dissabte 1 de setembre, a la sala de plens de Guissona, Segarra per la Independència i Llibertat.cat varen presentar el documental “Operació Garzón”.

El reportatge descriu l'’operació policíaca que va suposar la detenció i repressió de 45 persones vinculades al moviment independentista català en dates prèvies als Jocs Olímpics de Barcelona 92. Sota la direcció de l'’ex-jutge instructor de l’'Audiència Nacional Baltasar Garzón, l’'actuació policial sobre 17 dels detinguts va generar un seguit de denúncies que foren ocultades pels seus responsables. Per haver-se negat a investigar aquestes greus acusacions, l'’any 2003, el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar l'’Estat espanyol.

Durant l’'acte hi van intervenir Jaume Moya, coordinador de Segarra per la Independència, i Joan Rocamora, un dels detinguts durant els fets denunciats, que va pertànyer a l’'MDT i és actual membre de l'’ANC a Cerdanyola. Hi van assistir una cinquantena de persones, que van participar en el debat posterior.

El documental es presentarà novament a la sala Buireu de Cervera, a les 7 del vespre de divendres 7 de setembre, amb l'’assistència de Ramon Piqué (un altre dels detinguts) i José Miguel Cuesta (responsable de la producció deldocumental).Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet