versió per imprimir

Manifestació a Solsona per reclamar un reimpuls del teixit industrial de la comarca

Noticia

<< Tornar   dissabte, 12 de Gener de 2013    Autor: editor Un miler de persones s'han manifestat aquest matí pels carrers de Solsona, entre elles alguns treballadors de la planta que Tradema té a Jaén

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Manifestació per reclamar un reimpuls del teixit industrial de la comarca

La planta de taulers Tradema SL

Visita del conseller Felip Puig
Un miler de persones, entre treballadors de Tradema, responsables sindicals, autoritats i veïns, s'han manifestat aquest dissabte a Solsona per reclamar una sortida laboral pels treballadors de la fàbrica dedicada a la fusta i també per demanar que es reimpulsi el teixit industrial de la comarca, que veurà incrementat l'atur en un 25% pel tancament de la planta.

La marxa ha sortit de la fàbrica sota el lema 'Defensem Tradema, defensem el territori' i ha finalitzat a la Plaça Major. El secretari general de la UGT, Josep M. Álvarez, ha assenyalat que l'empresa 'és viable' i ha acusat el tancament a la nova reforma laboral. Alguns treballadors de Tradema a Jaén han vingut per donar suport a la protesta.

Actualment la fàbrica de taulers Tradema SL, que forma part de la multinacional SONEA, negocia el tancament i l'acomiadament dels seus 142 treballadors, previst per al 17 d’aquest mes. El tancament afectarà de ple a 142 treballadors de manera directa i a uns 160 de manera indirecta en una comarca, el Solsonès, de 13000 habitants. Uns quaranta treballadors estan disposats a acceptar la proposta de l'empresa i  traslladar-se a les plantes que la companyia té a Linares (Jaén), Valladolid i Betanzos (A Corunya) per mantenir el seu lloc.

Reaccions dels polítics


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va visitar la planta ahir divendres i va manifestar que la Generalitat té sobre la taula dues propostes per a reindustrialitzar Solsona 'que permetrien oferir una certa esperança', després de la reunió mantinguda amb els treballadors, la direcció de l'empresa, els sindicats, l'alcalde de la ciutat, David Rodríguez (ERC), i el president de la Diputació, Joan Reñé (CiU).

Per la seva banda, el president de la Diputació també va manifestar el compromís de la corporació amb la comarca del Solsonès, amb els afectats i amb totes les institucions que treballen conjuntament buscant alternatives que minimitzin el tancament.

La CUP també s'ha reunit amb els treballadors de l'empresa i aposta per mesures d’autogestió o cogestió i consideren que 'l’administració ha d’impulsar mesures valentes i decidides per tal de que els treballadors i treballadores pugin mantenir els seus llocs de treball en regim de cogestió amb l’empresa i, si aquesta no ho acceptes, en règim d’autogestió dins les mateixes instal·lacions de l’actual'

Mentre segueixen les negociacions entre direcció i comitè d'empresa, els sindicats continuen convocant protestes.

    Home page | Realització: cdnet