versió per imprimir

Concentració de Manresa

Noticia

<< Tornar   dilluns, 7 de Abril de 2003 Torà    Autor: CUP

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Concentració de suport a Manresa el dia 7 d'abril
Us enviem dues fotos de la concentració realitzada a Manresa avui dilluns a les 8 del vespre a la plaça Sant Domènec.

L'AUP, Candidatura d'Unitat Popular de Manresa, ha enviat a tots els partits polí­tics la moció de suport amb els detinguts, així­ com a la premsa comarcal amb el següent escrit:

La vila de Torà ha sigut objecte, durant els últims dies, d'un setge policial a tot el poble. Amb unes acusacions absolutament infundades, s'ha procedit a la detenció i posteriors maltractes de tres persones veïnes de Torà. Totes tres van ingressar a la presó sense que sobre eles caigui cap acusació concreta. Actualment, només n'hi resten dues, ja que la tercera està ingressada a un centre psiquiàtric després de patir un atac d'engoixa, taquicàrdies i pànic davant l'actuació dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional. Les famí­les i els veïns de Torà no tenen cap informació oficial sobre l'estat dels tres homes ni del procés al qual han estat sotmesos. Durant les detencions, en mig de la presa del poble per part dels Mossos d'Esquadra, ni els propis regidors de l'ajuntament, alarmats per les actuacions policials, van ser autoritzats a comprovar que es respectessin els drets dels detinguts i tampoc se'ls va faclitar cap mena d'informació.

En un ple extraordinari de la cormporació municipal de Torà, amb l'alcaldessa (CiU) al capadavant i mitjançant una moció aprovada per unanimitat de tots els partits representats, es va demanar la immediata llibertat dels tres detinguts, es va asseugrar que tots tres són innocents, es demana a la població la solidaritat davant aquests fets, es condemna l'actuació del jutge Baltasar Garzón, es mostra la preocupació per l'estat fí­sic i psicològic de tots els detinguts i s'acorda traslladar aquests punts a totes les administracions públiques.

Des de l'AUP ens solidaritzem plenament amb els detinguts, pensem fermament que són unes detencions clarament il.legals i que persegueixen la criminalització d'un sector de la població de Torà, pensem que la moció és plenament assumible per la nostra formació i hem pres el compromí­s de traslladar-la al Ple de l'Ajuntament de Manresa. í‰s per això que el text que us adjuntem ha sigut enviat a la totalitat de les formacions polí­tiques de la ciutat, esperant que sigui aprovada al Ple del nostre ajuntament. A més a més, l'entrarem en forma d'instància per tal que sigui un punt inclòs en l'ordre del dia del proper ple. Us adjuntem una còpia del text original que, com ja hem dit més amunt, va ser aprovat per unanimitat.

    Home page | Realització: cdnet