versió per imprimir

L'arquitecte Jaume Moya proposa una altra manera de veure l’art romànic

Noticia

<< Tornar   dilluns 18 febrer 2013 Cervera    Autor: Camins de Sikarra La Cafeteria el Campanar de Cervera acull la presentació del llibre 'Anem a veure romànic', de Farell Editors

imatge de l'acte, amb Jaume Moya i Carme Bonet Autor: Jaume Moya

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
cartell de l'acte (amb la portada del llibre)
Autor: Jaume Moya
La cafeteria el Campanar de Cervera es va omplir el passat dissabte 16 amb la presentació del llibre Anem a veure romànic, de Jaume Moya i Plana, publicat per Edicions el Farell. L’acte fou presentat per la historiadora i crítica d’art cerverina Maria Teresa Salat, que va destacar la passió de l’autor pel romànic i la facilitat amb la qual transmet al lector la seva manera d’entendre aquest art .

En la seva intervenció l’autor va oferir una xerrada sobre les esglésies romàniques de planta circular, tot aprofitant la proximitat del què va assegurar és el més excepcional d’aquests temples a Catalunya: l’església del Priorat de Sant Pere. En la seva dissertació, va exposar que dels més de tres mil temples romànics que hi ha a Catalunya, només deu segueixen aquesta estructura, pensada per conduir el desplaçament dels fidels cap al centre i elevar-ne la mirada cap a les alçades, a diferència de les habituals estructures de planta basilical, que busquen focalitzar l’atenció en l’absis.

L’acte va acabar amb la intervenció de Carme Bonet, directora de l’establiment, que va inscriure la xerrada dins les activitats relacionades amb la divulgació i promoció de Sant Pere el Gros i va convidar als presents a un tast de bilandons.

Font: Farell Editors   + info (enllaç extern)


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet