versió per imprimir

VII Race Mountain Alta Segarra: inscripcions

Acte

<< Tornar   diumenge, 10 de Març de 2013 Sanaüja    Autor: Pep
Cliqueu a les imatges per ampliar-les
cartell VII Race Mountain Alta Segarra: inscripcions
Autor: Ramon Sunyer

VII Race Mountain Alta Segarra: recorregut
Autor: Ramon Sunyer
VII Race Mountain: ALTA SEGARRA
21 /abril/ 2013

23,8 quilòmetres de corriols oberts entre obagues i solanes esperen les teves cames. Amb un desnivell positiu de 1200m i un perfil sempre canviant amb pujades curtes però intenses seguides de fortes baixades.

Recorregut
Sortim de la plaça entre els porxos prenent el carrer major cap a la placeta i marxem del poble pel carrer dels Escots.
Enfilem el camí de Ribelles que deixarem al cap d’un quilòmetre per continuar avançant per corriols fins al peu de l’imponent castell d’aquest bonic poble de la Noguera.
Travessant el pati d’armes del Castell tornarem direcció Sanaüja, sempre pel capdamunt la Costa de les Garrigues i ascendint fins la Roca Bandera, on començarem un tècnic descens. Després per l’antic camí empedrat dels Escots farem la pujada al Castell de Sanaüja des don tornarem a baixar per fer el primer pas per la línia d’arribada.

Ara esmolem les ungles i enfilem al dret la costa de la Canaleta i aprofitant l’antic camí empedrat del Munt ens situem ja sota el Llançol de l’ Estamariu, aquesta serà la pujada més dura, anirem pujant per un costerut corriol fins el cim a la Casa de Pedrafita (675m).

Ja en baixada passem per La Malgosa on busquem el bosc i per corriol baixem fins el riu passant pel Massot. Continuem per corriols ara secans i després de superar la masia de Can Riu arribem a Lloberola, on sota mateix de la torre de guaita prenen un antic camí que baixa entre pins d’obaga fins la llera del riu que travessem.

A la solana pugem directe a la Torre de les Cots (casa de turisme rural). Aprofitant un corriol descendim altra vegada a buscar el riu i el seguim fins enfilar-nos per l’obaga de Cucurulls i la coronem pel seu punt més alt, la Malesa. Recuperem aquí l’antic corriol que ens mena a la font de Biscarri i ara planejant entre camps, horts i fonts entrem al poble, travessant el carrer Morer arribant així a la Plaça Major, marc immillorable per a inici i final de cursa.

Ho organitzen: Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista GuissonencCompartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet