versió per imprimir

El Govern denega a Montero els permisos de prospecció del subsòl

Noticia

<< Tornar   divendres 22 març 2013    Autor: Ramon Sunyer El Consell Comarcal de la Segarra va aprovar el passat dimecres, per unanimitat, declarar el territori lliure de fracking.

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
L'acte de constitució de la PAF a Cervera
Autor: Josep M. Santesmasses

El plenari declara la comarca de la Segarra lliure de fracking
Autor: CC Segarra

esquema de la tècnica del fracking
El Govern ha iniciat aquest divendres l'expedient de denegació dels permisos d'investigació d'hidrocarburs anomenats 'Darwin' i 'Leonardo' sol·licitats per Montero Energy Corporation, i que havien d'afectar més de vuitanta municipis de diverses comarques de la Catalunya Central i Ponent, Anoia, Segarra, la Noguera, Urgell i Solsonès, d'una banda, i Osona, el Berguedà i el Bages, de l'altra. 

Segons el Departament d'Empresa i Ocupació, l'expedient de denegació es basa en 'la insuficiència dels projectes presentats pel sol·licitant'. Un portaveu del Departament d'Empresa i Ocupació ha matisat que, en obrir les pliques de documentació presentades per l'empresa, els tècnics han considerat que no hi constaven tots els requeriments que es demanaven Ara l'empresa sol·licitant té temps fins demà per presentar les al·legacions que estimi oportunes.

L'eventual autorització o denegació dels permisos de prospecció havia generat polèmica perquè es podia utilitzar la tècnica de fractura hidràulica ('fracking') del subsòl per a les prospeccions i futures extraccions dels hidrocarburs. Des que es va conèixer la notícia el passat setembre, l'oposició a aquestes prospeccions s'ha escampat per tot el territori afectat, organitzant-se per mitja de la Plataforma Aturem el Fracking i els tuits amb els hastags #frackingno i #aturemelfracking s'han escampat arreu de la xarxa.

Nombrosos ajuntaments de les nostres comarques han aprovat mocions contra la fractura hidràulica i també les administracions comarcals. Aquesta mateixa setmana el Consell Comarcal de la Segarra es va pronunciar per unanimitat declarant la comarca lliure de fracking. Anteriorment s'havien pronunciat també en el mateix sentit els de la Noguera i el Solsonès.En qualsevol cas, el Govern ha recordat en diverses ocasions que l'autorització per investigar el subsòl depèn de la Generalitat, mentre que és l'Estat qui ha de donar el permís per l'extracció d'hidrocarburs.La decisió arriba just una setmana després que el Departament d'Empresa i Ocupació iniciés l'expedient per suspendre l'autorització a Teredo Oils per investigar l'existència de gas i petroli al Ripollès, la Garrotxa i Osona.


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet