versió per imprimir

32a Caminada popular de Torà

Noticia

<< Tornar   dilluns 1 abril 2013 L'Aguda (Torà)    Autor: editor El diumenge 28 d'abril se celebra una nova edició, la ruta escollida ens portarà pels territoris de l'Aguda

Vista cap el Montsec Autor: Ramon Sunyer

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
vista general de l'aguda
Autor: ramon sunyer

Antiga pleta
Autor: Ramon Sunyer

Cal Domènec
Autor: Ramon Sunyer

Vista a la vall del Llobregós
Autor: Ramon Sunyer

Feixes
Autor: Ramon Sunyer

església de santa maria de l'aguda
Autor: Ramon Sunyer
Aquest any, reprenent el seguit de caminades dedicades a cada un dels pobles del municipi, li correspon a l'Aguda. El recorregut és pels antics termes de l'Aguda i Biosca, una zona que es caracteritza per la dispersió de masies. El poblament de la zona té el seu origen a finals del segle X quan els cristians conquereixen aquest territori, i es repobla amb camperols que reben terres en propietat a canvi d’establir-s’hi.

L'Aguda va ser, antigament, un nucli de població amb una vintena de cases, al voltant del seu castell medieval del s X, avui enrunat. Aquest castell esdevingué estratègic durant el procés de població d'aquestes terres disputades entre comtats cristians i el món islàmic. Formava part d'una xarxa de fortificacions i torres aixecades a la riba dreta del riu Llobregós, configurant una línia froterera i defensiva del comtat d'Urgell.

Detalls

El punt d’inici de la caminada serà l'Aguda, a les 9:00 hores, inici del recorregut cap a Biosca, vorejant la part més alta del serrat, que permetrà unes vistes excepcionals de la Vall del Llobregós. En arribar prop de Biosca, se seguirà el camí cap als masos de La Mesquita, Cabirols i finalment Cal Millet. Des d'aquest es tornarà en direcció a l'Aguda. A l'alçada de cal Verdaguer es podrà escollir entre la ruta curta, seguir cap a l'Aguda. O bé continuar cap el Salt del Llop fins a Torà., passant per un antic corriol, ara força desconegut.
Notes

- Sortida i venda de dorsals a la sortida, a l'Aguda. Preu de dorsal 6€, inclou l'avituallament, que consta d'entre 3 i 5 punts amb aigua i alternant fruita, dolç i salat. En cas de benefici, es destinarà al manteniment del GR , a la cursa del Cós de sant Gil i a millorar l'espai del museu de Cal Gegó.
- Per anar a l'Aguda amb cotxe hi haurà indicacions des de la carretera e Calaf( aproximadament a paretir de l'HostalJaumet de Torà)
- Hi haurà servei d'autocar. Punt de sortida per l'anada: Pl. de la Creu, Torà. Punt de sortida per la tornada a Torà: l'Aguda. Inscriure's a Cal Miramunt. En el cas, que hi haguéi poques persones inscrites, l'organització es reserva el dret a no prestar aquest servei.
- Feu ús de les zones d’aparcament establertes per l’organització.
- Sigueu respectuosos amb l’entorn: passeu per la vora dels trossos i endueu-vos les deixalles que genereu.
- Compte amb els vostres gossos. Lligueu-los en cas de trobar bestiar pel camí.
- La caminada estarà marcada amb cinta vermella i blana i en alguns trams coincideix amb les marques del GR del Llobregós.
- Telèfon de contacte: 646 68 04 23 / 665 66 60 06
- La tradicional rifa començarà a les 13h.

ADVERTIMENT: l’APACT com a entitat organitzadora, comunica als qui participin a la caminada, que no es farà responsable de les lesions o danys que puguin patir, si bé vetllarà perquè no es produeixin.
Organitza: Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT).

L'Aguda, recés íntim i acollidor,
on confiats pugen a pregar els toranesos,
tanmateix era el darrer remei, l'última esperança en les hores negres de la dissort

Jaume Sarri i Muntades(1958)

Més informació de la zona:
l'Aguda


Adjunts:  triptic-caminada-tora-2013.pdf    Home page | Realització: cdnet