versió per imprimir

La Plataforma Aturem el Fracking intensifica les seves accions a les terres de Ponent

Noticia

<< Tornar   dilluns 22 abril 2013    Autor: Jaume Moya Davant la possible agressió al paisatge, la PAF se centra en divulgar els riscos del fracking i en reivindicar el paisatge dels secans

David Garcia durant la xeradda de la PAF a Castellfollit de Riubregós Autor: Jaume Moya

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Jaume Moya durant la xerrada de la PAF a Sedó el dissabte 20
Autor: Jaume Moya

els membres de la PAF Darwin reunits a Agramunt el 13 d'abril
Autor: Jaume Moya

Membres de la PAF Darwin durant l'acte de signatura del Compromís d'Agramunt
Autor: Núria Magrans
Davant els rumors que apunten que el Govern de la Generalitat podria replantejar les autoritzacions per centrar les prospeccions d’hidrocarburs a les terres dels secans de Lleida, la PAF ha decidit intensificar les seves xerrades informatives a les comarques de Ponent. Segons fonts no oficials, el Departament de Territori i Sostenibilitat podria decidir desestimar els projectes de fracking a les comarques humides de la Garrotxa, Ripollès, Osona o Berguedà, per la seva gran afectació sobre la riquesa del paisatge, i optar per centrar la recerca d’hidrocarburs als secans lleidatans.
Per fer front a aquesta amenaça, el sector lleidatà de la PAF ha optat per intensificar les seves xerrades als municipis afectats pel projecte Darwin, promogut per Montero Energy, i actualment aturat des del Govern català. En aquest sentit, s’han realitzat la darrera setmana xerrades informatives a les Piles de Gaià, Calaf, Castellfollit de Riubregós i Sedó (Torrefeta i Florejacs) i, els propers dies, se’n faran a Sant Guim de Freixenet (dijous 25 d’abril), Igualada (divendres 26) i a la Fuliola i a Tarroja de Segarra (dissabte 27), i el mateix dissabte tindrà lloc una trobada nacional de la Plataforma a Calaf.
Per altra banda, la PAF també ha iniciat, en col•laboració amb entitats locals com el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra o el Fòrum l’Espitllera, una campanya de reivindicació dels valors del paisatge dels secans, amb la distribució del document “Un paisatge per demà” que ha rebut ja l’adhesió d’una dotzena de col•lectius. El passat dimecres 10 d’abril, el document fou lliurat en mà per part de representants de la PAF al Parlament de Catalunya als Consellers Santi Vila, de Territori i Sostenibilitat, i Josep M. Pelegrí, d’Agricultura i Medi Natural.
A hores d’ara, cent vint ajuntaments de Catalunya s’han declarat lliures de fracking, a banda d’una dotzena de Consells comarcals, entre els què s’hi compten la Segarra, la Noguera, el Solsonès, el Pallars Sobirà i es confia que ben aviat s’hi sumaran l’Urgell i l’Anoia, entre d’altres.

Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet