versió per imprimir

Dansa dels Priors i Priores del Roser de Torà

Acte

<< Tornar   diumenge, 3 de Maig de 2015 Torà    Autor: editor La festa dels Priors i Priores del Roser de Torà es celebra tradicionalment el primer diumenge de maig

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Dansa del Roser de Torà del 2012
Autor: Anna GG

cartell Roser 2014
La festa dels Priors i Priores del Roser de Torà es celebra tradicionalment el primer diumenge de maig i té com a protagonistes a dues priores casades, dues de solteres, dos priors casats i dos de solters que assumeixen el manteniment de l’altar del Roser al llarg de tot un any. Aquest dia se celebra la despedida dels priors sortints, amb el traspàs de càrrec als priors i priores entrants.

La festa comença quan l’orquestra passa a despertar a les autoritats. Aquestes junt amb els priors aniran a recollir a les priores a casa seva. Després de la missa en honor a la Verge del Roser, es reuneixen músics, priors i vilatans a la plaça del Pati on els priors i les priores ballaran la dansa del Roser.

En acabar, hi ha la ballada d’un vals que permet entrar a ballar a totes aquelles persones que s’animin a fer-ho. L'acte finalitza amb una ballada de sardanes.

Us hi esperem!!

    Home page | Realització: cdnet