versió per imprimir

La Plataforma Aturem el Fracking qualifica d’insuficient el rebuig del Govern al fracking

Noticia

<< Tornar   dissabte 14 setembre 2013    Autor: Jaume Moya El document, coordinat des de la Segarra, celebra que el fracking es consideri 'poc recomanable', però n'exigeix la prohibició per llei

imatge d'un territori afectat pels pous estractius de fracking

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
alcaldes signants del compromís d'Agramunt contra el fracking
Autor: Jaume Moya

intervenció de la PAF el passat més de maig en roda de premsa al Parlament de Catalunya
Autor: PAF

trobada de la PAf a Vic, el passat mes de març
Autor: Núria Magrans
El comunicat consensuat des de les Plataformes catalanes contra el fracking celebra la decisió del Govern català de rebutjar l’aplicació d’aquesta tècnica a Catalunya, però la qualifica d’insuficient i tardana. En aquest sentit, es lamenta que a la conclusió s’hi arribi només per arguments de rendibilitat econòmica o temor a la conflictivitat social i s’hi constata que, sense la mobilització de la ciutadania i el territori, s’hi hagués deixat via lliure. A més, s’incideix en el fet que això no significa la prohibició de la fractura hidràulica ni les tècniques anàlogues a Catalunya, no atura la voluntat de fer prospeccions per part d’empreses d’especulació energètica, ni té incidència sobre els projectes amb afectació supraautonòmica i que estan en mans de l’Estat espanyol, a les terres de Lleida, de l’Ebre i al litoral català.
Per tant, s’exigeix que aquest posicionament s’acabi transformant en una legislació que prohibeixi el fracking a Catalunya, amb el corresponent règim sancionador, i que suposi una aposta decidida per una nova política energètica, basada en les energies renovables i no contaminats i que surti de la dependència dels combustibles fòssils.
La PAF, després de la seva participació en la trobada europea al Parlament de Brussel•les dels col•lectius internacionals en lluita contra el fracking, portarà aquests arguments en la seva propera intervenció en el Parlament de Catalunya dins la comissió que estudia les peticions de prospecció d’hidrocarburs no convencionals. En aquest sentit, el proper dissabte 21 té prevista una nova assemblea al poble de Riudaura, on es debatran aquests punts, es prepararà la compareixença i es proposarà un full de ruta per participar en el debat cap a un nou model energètic.

Adjunts:  comunicat-12-9-13.doc


Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet