versió per imprimir

Presentació de la cooperativa Som Energia. Producció i consum cooperatius d’energia elèctrica a partir de fonts renovables.

Acte

<< Tornar   dissabte, 19 de Octubre de 2013 Cervera    Autor: Fòrum l'Espitllera, Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra - Ecologistes de Catalunya
Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Presentació de la cooperativa Som Energia
Autor: SomSegarra
Presentació SOM ENERGIA, cooperativa de producció i consum d'energia elèctrica a partir de fonts renovables.

El nostre principal consum d’energia el fem de fonts energètiques minerals, però ja són molt conegudes les causes que n’aniran dificultant i impedint la producció: s'acaba el petroli accessible a bon preu, la poca seguretat energètica derivada de la dependència exterior de zones conflictives i els efectes sobre el canvi climàtic que provoquen l’extracció i l'ús de combustibles fòssils. Aquestes raons fan evident la necessitat de producció d’energia a partir de fonts renovables i que la d’aquest origen sigui cada vegada més rellevant.

La implantació de l’ús d’energies renovables s’ha fet a gran escala sota el control d’un grup reduït d’empreses. Per tal que el consum d’energies renovables sigui més significatiu, a la vegada que se’n disminueixi la dependència dels interessos de les grans companyies i s’aturin les agressions sobre les economies locals i el medi ambient, cal que es potenciïn amb el suport popular, la consecució del qual comporta l’aplicació de mesures de promoció a petita escala, afavorint així la producció descentralitzada i el desenvolupament local. De retruc, la visualització per part de la població dels beneficis que es poden treure dels projectes d'energies renovables augmenta la conscienciació sobre la necessitat de la sostenibilitat en la producció i consum d’energia.

En moltes ciutats europees han sorgit iniciatives populars a petita escala de cooperatives de producció energètica, moltes amb bona acceptació i algunes han esdevingut organitzacions i fonts de riquesa ben importants.

Per tot això, us convidem a tractar de manera pràctica com podem participar cooperativament en la producció i consum d’energia elèctrica generada a partir de fonts renovables, i les possibilitats d’implicació familiar o comunitària en petites produccions, en l’acte a càrrec de la cooperativa Som Energia, que organitzem el Fòrum l’Espitllera i el Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra.

L’acte s’inscriu dins del Global Frackdown, dia mundial contra el fracking i en defensa d’un nou model energètic.

Organitza:
- Fòrum l'Espitllera
- Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra - Ecologistes de Catalunya

Dissabte 19 d’octubre, a les 18 h

Sala Francesc Buireu. Casal de la Gent Gran.
C. Manuel Ibarra, s/n.
Cervera


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet