versió per imprimir

El castell de les Sitges és l’escenari d’un curs de formació de margeners

Noticia

<< Tornar   dilluns, 30 de Setembre de 2013    Autor: Jaume Moya Un marge de pedra de més de 50 m2 és reconstruït amb la tècnica tradicional de la pedra seca pels alumnes del curs

darrers retocs al marge Autor: Jaume Moya

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
primeres tasques de desenrunament
Autor: Jaume Moya

primeres filades
Autor: Jaume Moya

imatge del grup abans de començar les tasques
Autor: Jaume Moya
El passat cap de setmana, organitzat per l’entitat de dinamització cultural Camins de Sikarra, va tenir lloc al poble de Florejacs i al nucli de les Sitges un curs de construcció i restauració de marges de pedra seca. L’activitat es va presentar el divendres 27 a Florejacs, on el president dels Amics de l’Arquitectura Popular, Vicent Loscos, va oferir una xerrada sobre les diferents tipologies dels marges, així com la seva funció, les seves peculiaritats i el seu divers estat de conservació.
Durant els dos dies següents, uns vint-i-cinc d’alumnes, amb el mestratge del mestre d’obra Jordi Giribet, varen realitzar les tasques de desbrossament, desenrunament i reconstrucció d’un mur molt deteriorat que precedeix la façana de l’església de Sant Pere del Castell de les Sitges. El marge, d’uns 15 metres de llarg i gairebé tres d’alt, fou restaurat pedra a pedra, seguint les tècniques de l’arquitectura popular de la pedra seca. L’activitat va comptar amb la col•laboració de les entitats Aladrell, de l’Urgell, i Espai Llobregós, de Torà, i fou patrocinada per l’empresa de materials de construcció Kapataz.
Gràcies a l’èxit de participació, l’entitat es planteja l’opció de reproduir l’activitat o aprofundir en la divulgació de les tècniques de l’arquitectura popular, amb un curs sobre les construcció amb tàpia.

Font: Camins de Sikarra   + info (enllaç extern)


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet