versió per imprimir

La Segarra estrena 4 rutes de natura al sud de la comarca

Noticia

<< Tornar   dimecres, 18 de Desembre de 2013 Granyena de Segarra    Autor: somsegarra Les quatre rutes, amb un total de 55 km, uneixen els pobles de Granyanella, Fonolleres, Granyena, Montornès, Mas de Bondia i Montoliu i es podran fer a peu o en BTT

Ein Granyena Autor: CC Segarra

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Senyalètica de les rutes
Autor: CC Segarra

Granyanella des de la curullada
Autor: Angelina Llop

vista de Montornès
Autor: Camins de Sikarra

vista de Granyena
Autor: Josep Maria Santesmasses Palou
Recuperar camins per donar a conèixer la historia del territori tornant a donar valor a l’entorn i a la manera com ens hi movem, veure la natura a través del coneixement i de la recuperació i adequació dels senders i camins de tota la vida. Identificar els espais naturals, amb informació que els ensenya i la literatura que els posa en relleu. Entendre que cal conèixer per saber reconèixer i per saber valorar allò que ens envolta. Aquest és l’objectiu de la senyalització i posada en valor de les rutes per l’ENP (Espai Natural Protegit) de Granyena, al sud de la comarca de la Segarra, que s’estan senyalitzant aquest dies.

Les quatre rutes, degudament senyalitzades, uneixen els pobles de Granyanella, Fonolleres, Granyena, Montornès, Mas de Bondia i Montoliu, que sumen un total de 55 km. Una de les rutes enllaça amb la ruta del Cercavins ja existent. La planificació d’aquestes noves rutes dóna lloc a una gran xarxa de senders senyalitzats que el propi visitant podrà adaptar a les seves necessitats. Les rutes es podran fer a peu i/o en BTT.

L’ENP de Granyena és una zona ZEPA dels secans de Lleida, amb un paisatge característic i una flora i una fauna única a nivell català determinat per l’existència d’un mosaic vegetal en el què es combinen l’ús agrícola i la vegetació natural. Entre els conreus, a més dels herbacis, hi trobem la presència d’oliveres, ametllers i vinya.

Pel que fa la fauna, aquesta zona té gran interès per les poblacions d’àliga cuabarrada per constituir una àrea de dispersió de juvenils d’aquesta espècie. També es poden trobar alguns exemplars de torlit, de sisó, de gaig blau, de calàndria, de cogullada fosca i una bona representació de rapinyaires com l’arpella, l’esparver cendrós i el duc.

L’ENP Granyena, és un territori d’alt valor ecològic i per contribuir amb la conservació de l’espai s’estan duent a terme actuacions de baix impacte que milloraran i afavoriran la dinamització del territori turísticament. Actualment a la zona ja existeixen varies cases de turisme rural, aquest fet li donarà un valor i recurs turístic afegit.
Les actuacions engloben els municipis de Granyanella, Granyena de Segarra, Montoliu i Montornès de Segarra.

L’adequació dels espais d’ús públic pels usuaris permetrà aprofundir en el coneixement del territori i amb ell de l’espai d’interès natural que comprèn, tant per part dels visitants com de la pròpia població de la zona, entenent aquest aprofundiment com una posada en valor del patrimoni cultural, natural i històric.
Font: Consell Comarcal de la Segarra


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet