versió per imprimir

2.000 persones es manifesten a Barcelona per l'alliberament dels tres detinguts de Torà

Noticia

<< Tornar   diumenge 1 juny 2003 Torà    Autor: Editor Unes 2.000 persones, segons els organitzadors, s'han aplegat a Barcelona per exigir la nul.litat de tot el procés que fa dos mesos es va iniciar contra tres joves de la localitat lleidatana de Torà.

La manifestació, organitzada per Alerta Solidària, ha recorregut els carrers de la capital catalana des de la plaça Universitat fins a Sant Jaume. Durant el recorregut no s'han registrat incidents tot i que hi ha hagut moments de tensió quan la comitiva ha passat per davant la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana.

Les organitzacions de defensa dels drets humans denuncien que fa dos mesos que els tres joves de Torà van ser detinguts i que encara continua sense resoldre's el seu cas. Un dels portaveus d'Alerta Solidària, Martí­ Mayoral, ha criticat que l'anunci de traslladar-los a la presó de Ponent es va fer quatre dies abans de les eleccions i que, evidentment, no s'ha complert.

Alerta Solidària ha assegurat que l'única manera de traslladar-los a Lleida és que es resolgui el recurs que fa més de 50 dies que Garzón té a les seves mans. Si no hi ha una resposta positiva aviat, els familiars dels tres joves presentaran una ampara constitucional a finals de la setmana vinent.
( Font Diari Segre digital)


    Home page | Realització: cdnet