versió per imprimir

L'Audiència de Lleida continua el procés contra el tinent d'alcalde de Torà per maltractament animal

Noticia

<< Tornar   dimarts 15 abril 2014 Torà    Autor: editor Considera que hi ha 'indicis racionals' de criminalitat en l’actuació d’Alsina per la mort del gos ocorreguda el 2012

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Alsina a la sortida de declarar del Jutjat de Solsona
Autor: ACN

Pancarta denunciant els fets

L'organització Futur Animal vetlla pels animals
L'Audiència de Lleida ha ordenat obrir judici oral contra el primer tinent d'alcalde de Torà, Josep Maria Alsina (CiU), per presumpte maltractament animal perquè considera que hi ha 'indicis racionals' de criminalitat per disparar fins a tres vegades contra un gos lligat a una barana i rematar-lo a cops de bastó.

Així ho ha decidit a l'acceptar en una sentència d'aquest dilluns els recursos de la Fiscalia i de les associacions Ipcena i Futur Animal contra l'arxiu decretat pel jutjat d'instrucció 1 de Solsona que no havia considerat els fets constitutius de delicte. Ara, l'Audiència sosté que és en el judici on cal aclarir si la veritable intenció de l'imputat era maltractar o no injustificadament a l'animal quan li va disparar i colpejar el 29 de març del 2012. Considera que no ha d'arxivar-se ja que per sobreseure el cas necessitaria la "claredat absoluta" de que no existeix delicte, cosa que no es dóna en aquesta causa, doncs podria encaixar a l'article 337 del Codi Penal sobre maltractament a animals, i que pot comportar penes de fins a any i mig de presó.
 
L'alcaldessa, sense càrrecs
En canvi, l'Audiència ha rebutjat la petició d’Ipcena de continuar el procés judicial contra l'alcaldessa del municipi, Mercè Valls (CiU), perquè considera que, tot i que estava al lloc dels fets, es va mostrar 'sorpresa' per la rapidesa amb que va actuar Alsina traient l'escopeta i disparant el gos.
 
Arran dels fets, l'alcaldessa de Torà va comunicar el cessament d'Alsina com a tinent d'alcalde perquè estava directament implicat en uns fets que 'fereixen la sensibilitat i no s'ajusten a la norma' i que continuaria de regidor a l'Ajuntament però sense cap responsabilitat. Alsina, però, continua en el seu lloc com a primer tinent d'alcalde de Torà i responsable de les àrees d'Economia, Sanitat, Ensenyament i Agricultura.

Des de Futur Animal, una de les organitzacions que van presentar recurs, s’han mostrat satisfets per aquesta decisió, 'estem convençuts de que el progrés en social i moral passa per la legalitat i el respecte per la vida dels animals més enllà de que tinguin o no propietari conegut. Un animal, com reconeix el tractat de la Unió Europea signat a Lisboa, és un ésser sentient, i  per tothom, i en particular per les figures públiques, un ésser mereixedor de respecte i atenció'.

    Home page | Realització: cdnet