versió per imprimir

Tot i la pressió policial, el Multireferèndum del 25 de maig recull 302 vots a la Segarra

Noticia

<< Tornar   dilluns, 26 de Maig de 2014 Cervera    Autor: Jaume Moya Les meses situades a Cervera, Guissona i Sant Antolí foren retirades pels Mossos d’Esquadra, a instàncies de l'ordre de la Junta Electoral Central

Ciutadans dipositant el vot a la mesa de Guissona Autor: Procés Constituent

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Ciutadans dipositant el vot a la mesa de Cervera
Autor: CUP Cervera

Ciutadans dipositant el vot a la mesa de Cervera
Autor: Laia Azcona

Arribada de la patrulla dels Mossos a la mesa de Cervera
Autor: Jaume Moya
El passat diumenge 25 de maig, el Multireferèndum va col•locar prop de tres-centes taules per recollir els vots de la ciutadania a Catalunya. A la Segarra, tres foren les meses instal•lades: a Cervera, a Guissona i a Sant Antolí, on es van recollir 128, 144 i 30 vots respectivament.
El matí va estar marcat per la presència de les patrulles dels Mossos d’Esquadra, que van acudir a cadascuna de les taules per a identificar els membres de les meses i convidar-los a complir la prohibició emesa des de la Junta Electoral Central. Com a la resta del país, els voluntaris van mantenir les taules, on van recollir les paperetes de la ciutadania que al llarg de tot el matí es van apropar per donar la seva opinió al voltant dels transgènics, del deute il•legítim, del control democràtic de l’energia i de les iniciatives legislatives populars.
Per la tarda, a primera hora, a instàncies d'una ordre de la Junta Electoral Central, els Mossos d'Esquadra, amb l’assistència d’agents de paisà, van tornat a les meses de Cervera i Guissona a obligar a la retirada de les parades, amb l’advertència que cas d’incompliment podria considerar-se delicte de desobediència. Davant l’amenaça policial (fins a tres patrulles simultànies es van mobilitzar a Guissona), els organitzadors van optar per desmuntar les meses i convidar a la ciutadania a dipositar el seu vot de forma telemàtica.
El Multireferèndum ha estat organitzat a la Segarra per un equip de suport que ha comptat amb la participació d’una vintena de persones voluntàries, vinculades als grups locals del Procés Constituent i de la CUP, entre d'altres associacions socials i veïnals. Una dotzena dels organitzadors (uns cinc-cents a tot Catalunya) han estat identificats pels Mossos i podrien ser objecte de sancions administratives.
Tot i els obstacles, els promotors valoren molt positivament l’experiència i ja planifiquen noves jornades de consulta a la ciutadania sobre d’altres qüestions que no assoleixen el suficient ressò a través dels mecanismes parlamentaris.
Font: Grup de Suport del Multireferèndum a la Segarra   + info (enllaç extern)


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet