versió per imprimir

Queixes per la baixa qualitat del menjador escolar de Calaf

Noticia

<< Tornar   dimarts, 3 de Juny de 2014 Calaf    Autor: somsegarra Els menús aporten menys calories del que necessiten els alumnes per la seva edat i han estat cuinats tres setmanes abans de servir-se, conservats en hidrogen i oxigen, i transportats des d'Andalusia

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
L’IES Alexandre de Riquer de Calaf

Piràmide de l'alimentació saludable
Autor: Gencat
Els alumnes que es queden al menjador escolar de l'institut Alexandre de Riquer de Calaf fa anys que s'estan queixant que no els hi agrada el menjar que arriba ja elaborat a l'escola. Els usuaris habituals del menjador escolar són 69 nens i nenes. 'Esporàdicament ja no se'n queda cap, els nens del poble prefereixen anar a un restaurant o quedar-se a la cantina', explica la presidenta de l'AMPA Montse Mases.

Un dels principals problemes que denuncien les famílies és que la dieta no és ni completa ni equilibrada. 'Ens vam assessorar amb una doctora especialitzada en alimentació, que va evidenciar que les calories que consumeixen els nens estan per sota de les òptimes per edat, i que no hi ha un bon equilibri entre hidrats de carboni, proteïnes i greixos. Haurien d'ingerir 900 calories i estan al voltant de les 450', comenta Dominica Díez, vicepresidenta de l'AMPA.

Les famílies també van elaborar una base de dades amb tots els plats que se servien (primers, segons i postres) i van passar unes enquestes on els nens els puntuaven de l'1 al 5. Els primers plats van obtenir un 1,8 de mitjana, els segons un 1,7 i els postres van ser els únics que superaven el 3. A més, l'AMPA va fer arribar un qüestionari per conèixer la percepció dels pares i mares sobre la qualitat dels aliments que se servien.

El càtering el porta l'empresa Serunión des d'Andalusia, i el menjar arriba ja elaborat a l'escola. 'És un menjar conservat amb hidrogen i oxigen, que quan es serveix està cuinat de fa dues o tres setmanes, i que es pot consumir fins al cap d'un mes', explica Díez. A més 'els aliments són de quarta gamma -és a dir, que no són frescos- i de baixa qualitat', afegeix. 'Els plats visualment no són gens atractius, per exemple, hi ha unes salsitxes que -com que no les poden fregir- estan cuinades d'una manera que semblen dits!', explica Mases.

Dimarts al vespre el ple del Consell Comarcal de l’Anoia va aprovar el plec de condicions per a adjudicar el servei de menjador escolar els propers cinc anys. Es van incloure més mecanismes de control i inspecció sobre l'empresa adjudicatària, però no es van afegir les clàusules que demanaven les famílies de Calaf per garantir la qualitat dels aliments i més proximitat en l'elaboració dels menús.
Font: anoiadiari   + info (enllaç extern)


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet