versió per imprimir

El Govern trasllada a l´estat la consulta per al canvi comarcal de Torà i Biosca

Noticia

<< Tornar   dimecres, 9 de Juliol de 2014 Torà    Autor: editor L’Estat és qui pot autoritzar la convocatòria de la consulta

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Vista de Puigredon a Torà
Autor: Ramon Sunyer

La Mesquita a Biosca
Autor: Ramon Sunyer
El Govern català va aprovar ahir trametre al govern de l'Estat les sol·licituds dels ajuntaments de Torà i de Biosca per sotmetre a consulta popular el canvi d'adscripció de comarca d'aquests dos municipis per formar part del Solsonès.

Atès que la normativa preveu, entre els tràmits preceptius, que l'acord de canvi de comarca ha de ser ratificat en referèndum per més de la meitat del cens electoral del municipi afectat, el Govern català ha tramès al de l'Estat, administració competent en aquest àmbit, la convocatòria de la consulta. La proposta de pregunta que es formularà a les persones veïnes amb dret a vot de tots dos municipis és: 'Esteu d'acord que el municipi de Torà/Biosca (segons població) sigui adscrit a la comarca del Solsonès?'. Ara l'Estat ha d'autoritzar la consulta.

Els plens municipals de Torà i de Biosca van adoptar per unanimitat l’acord per iniciar el canvi d’adscripció de la comarca de la Segarra a la comarca del Solsonès i van trametre les sol·licituds corresponents al Departament de Governació i Relacions Institucionals. Les sol·licituds d’inici dels tràmits per a la modificació de l’adscripció comarcal es van acompanyar amb la documentació requerida per la legislació vigent i se’n van seguir els tràmits corresponents.


    Home page | Realització: cdnet