versió per imprimir

Calaf comptarà amb un Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç

Noticia

<< Tornar   dimecres, 10 de Desembre de 2014 Calaf    Autor: somsegarra Es preveu que entri en funcionament durant el primer trimestre del 2015

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Vista general de Calaf
Autor: Ramon Sunyer
L’alcaldessa de Calaf i presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal Segarrenca, Ma Antònia Trullàs i el gerent d’APINAS, Jordi Aymamí, van signar aquest divendres un conveni per a la gestió del futur Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, CEDIAP, que es posarà en funcionament a Calaf.
 
El projecte és el resultat de la col·laboració público-privada entre la Diputació de Barcelona que ha lliurat a la Mancomunitat  Intermunicipal Voluntària Segarrenca una subvenció de 112.684 euros, destinada a les obres i equipament del servei, l’Ajuntament de Calaf, que cedeix el local i l’entitat sense ànim de lucre APINAS, que se n’encarregarà de la gestió i es farà a càrrec de les despeses de manteniment.

Atenció al desenvolupament dels infants


L'objectiu del CEDIAP és l'atenció a les consultes de les famílies amb fills que presentin algun problema en el seu desenvolupament ja sigui físic (respiratori/motriu/sensorial) o psicològic; la realització de diagnòstics, tractaments i seguiments dels casos que ho requereixin i la coordinació amb la xarxa de professionals que treballen en els diversos àmbits d'atenció a la infància per a la prevenció, detecció i tractament. L'equip està format per psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes i neuropediatres.

El centre podrà donar servei de proximitat tant a les escoles bressol, com a les escoles, els pediatres, el Centre d'Atenció Primària, els serveis socials, i a les famílies de la zona. L’equipament disposarà de tres sales de consulta d'atenció personalitzada, una sala d'espera, un espai de recepció, un lavabo adaptat, i un espai de magatzem o auxiliar.

Es preveu que el centre entri en funcionament durant el primer trimestre del 2015 i estarà situat als baixos dels pisos socials situats al costat del CAP, en uns locals propietat de l’Ajuntament.


Compartit per somsegarra.cat

    Home page | Realització: cdnet