versió per imprimir

El govern espanyol denega les consultes populars de Biosca i Torà

Noticia

<< Tornar   divendres, 19 de Desembre de 2014 Torà    Autor: editor El pas al Solsonès s'encalla

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
La consulta pel canvi de comarca aturada
Autor: Ramon Sunyer
El consell de ministres ha aprovat aquest divendres dos acords pels què no autoritza les consultes populars que reclamen els municipis de Biosca i Torà, a Lleida. En tots dos casos es plantejava preguntar als seus habitants sobre la seva conformitat amb l'adscripció a la comarca del Solsonès.

Segons l'executiu espanyol, les consultes no s'autoritzen perquè aquesta 'no és una qüestió de competència municipal' d'acord a l'article 71 de la Llei de bases de règim local, perquè 'l'objecte de la pregunta sol·licitada per tots dos municipis és una qüestió reservada al Parlament de Catalunya mitjançant l'aprovació d'una llei autonòmica'.

Atès que la normativa preveu, entre els tràmits preceptius, que l'acord de canvi de comarca ha de ser ratificat en referèndum per més de la meitat del cens electoral del municipi afectat, el Govern català va aprovar el passat juliol trametre al govern de l'Estat les sol·licituds dels ajuntaments de Torà i de Biosca per sotmetre a consulta popular el canvi d'adscripció de comarca d'aquests dos municipis per formar part del Solsonès.

    Home page | Realització: cdnet