versió per imprimir

Torà i Biosca votaran sobre el canvi de comarca abans del maig

Noticia

<< Tornar   dimecres 28 gener 2015 Torà    Autor: editor La consulta per integrar-se al Solsonès no serà vinculant degut al veto de l'Estat espanyol

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Malgrat el veto de l'Estat espanyol, Torà i Biosca faran les consultes pel canvi de comarca
Autor: Ramon Sunyer
Els municipis de Torà i Biosca organitzaran una consulta en la que es preguntarà sobre la marxa o no de la comarca de la Segarra i la integració al Solsonès. Serà abans de les eleccions municipals, previstes pel 24 de maig, i no serà vinculant ja que l'Estat espanyol ha vetat una votació legal. Tot i aquest veto, els alcaldes dels dos municipis han decidit tirar endavant aquest procés amb uns termes molt similars als que va utilitzar Artur Mas per convocar el 9-N.

En aquest sentit, l'alcalde de Biosca, Corneli Caubet, assegura a Segre que serà la mateixa Generalitat que decidirà la configuració territorial de la Segarra un cop hagi conegut el resultat de la votació dels dos pobles. La pregunta seria la mateixa que es va fer arribar al govern central: "Esta vostè d'acord que el municipi de Biosca/Torà sigui adscrit a la comarca del Solsonès?"

El Departament de Governació avala aquest model de consulta que volen portar a terme aquests dos municipis i s'empara amb els punts de la Llei de Consultes que no van ser suspesos pel Tribunal Constitucional i que abrigarien legalment la votació.
Font: Nació Solsona   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet