versió per imprimir

Els comandaments dels bombers voluntaris de Lleida dimiteixen en bloc

Noticia

<< Tornar   dimecres, 11 de Febrer de 2015    Autor: editor Pleguen al sentir-se desprotegits pel Govern

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
Bombers voluntaris

Bombers Voluntaris de Torà

Parc de Bombers Voluntaris de Torà

Efectius de bombers i adf controlant un incendi
Entre 45 i 50 caps i sotscaps d'uns 26 parcs i agrupacions debombers voluntarisde la regió d'emergències de Lleida i l'Alt Pirineu han signat aquest dimecres la seva dimissió perquè se senten ignorats i desprotegits per la Generalitat. Ho ha confirmat el president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, Josep Maria Alcalà. Tot i que falta per confirmar el número exacte, aquestes dimissions suposarien gairebé el total de comandaments de la regió ja que actualment hi ha 50 caps i sotscaps de bombers voluntaris que pertanyen a 26 parcs de Lleida i l'Alt Pirineu.

Les dimissions d'aquest dimecres es faran oficials en un acte convocat per dissabte que ve a Lleida. Els afectats pertanyen als parcs d'Almacelles, Almenar, Granadella, Coll de Nargó, Organyà, Borges Blanques, Lleida, Tremp, Esterri d'Àneu, Llavorsí, la Seu d'Urgell, Agramunt, Artesa, Balaguer, Torà, Ribera de Cardós , Seròs, Mollerussa, Guissona, Montferrer, Oliana i Isona. A aquests també cal sumar que en els parcs de Cervera, Josa i Tuixén no hi ha caps dels voluntaris.

Contra les condicions del nou reglament

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya critica que el nou reglament del cos, aprovat al gener per l'executiu català, els atribueix les mateixes funcions i obligacions que a un bomber professional, malgrat que no disposen de la condició d'agent de l'autoritat ni de cobertura jurídica, sanitària o assistencial 'digna'. Reclamen diàleg a Interior per definir un model que consideren 'caduc'.

Prop d'un miler de bombers voluntaris s'han adherit a l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, que denuncia la manca de voluntat del Govern i de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament d'asseure's a negociar amb ells per tal de definir un nou model mixt.


    Home page | Realització: cdnet