versió per imprimir

Torà celebra un lluït Mercadal

Noticia

<< Tornar   divendres 3 abril 2015 Torà    Autor: editor Prop de 5000 visitants es van atansar a la vila

plaça de la creu Autor: Ramon Sunyer

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
plaça del vall
Autor: Ramon Sunyer

Plaça del pati
Autor: Ramon Sunyer

Plaça del pati
Autor: Ramon Sunyer

formatges
Autor: Ramon Sunyer

Actuació de A-Chantar
Autor: Ramon Sunyer
A Torà el mercat se celebra el divendres i, des de fa uns anys, el del Divendres Sant ha guanyat protagonisme és el que s'anomena Mercadal. En aquesta cita, als paradistes habituals, de la plaça del Vall, s'afegeix diferents activitats com la del 3r Mercat d'antiquaris i brocanters, ubicat a la plaça de l'Església, la 8a mostra de formatges i de productes artesanals, repartida pel nucli antic o una mostra d'oficis artesanals, enguany dedicat a cistellers, reparació de calçat, encunyació de monedes i un taller de cal·ligrafia.

El bon temps va propiciar que durant tot el matí la vila s'omplís de visitants vinguts de tot arreu per gaudir d'un Mercat tradicional, de l'esmorzar de botifarra amb torrades i de la música medieval dels Berros de la Cort. Enguany també es va poder visitar el Museu del Pa de la vila i la Fusteria de cal Ventureta, que guarda les eines de quatre generacions de fusters.

La festa va finalitzar a la tarda amb l'actuació del grup A-Chantar, a l'església romànica de santa Maria de l'Aguda. El trio, vinguts del Moianès, van interpretar cançons de trobadors i també van presentar els diferents instruments musicals medievals que utilitzen.

    Home page | Realització: cdnet