versió per imprimir

La CUP de Torà i les eleccions municipals del 24 de maig

Noticia

<< Tornar   dimarts, 19 de Maig de 2015 Torà    Autor: CUP Torà L’Assemblea Local de la CUP de Torà no desapareix malgrat no presentar-se a les eleccions municipals del 24 de maig

Cliqueu a les imatges per ampliar-les
La CUP de Torà i les eleccions municipals del 24 de maig
Autor: CUP Torà
Amb motiu de les eleccions municipals de Torà del 24 de maig, l’Assemblea Local de la CUP vol fer públiques les següents consideracions:

El 20 de març, just un mes abans de la fi del termini de presentació de candidatures i malgrat disposar ja en aquell moment la quantitat de persones suficient per a configurar una llista electoral, la CUP va acordar en assemblea oberta no concórrer en aquestes eleccions al no haver assolit els mínims que s’havia fixat per a poder-hi participar

- Entenem que la presentació d’una candidatura a les eleccions municipals va molt més enllà de la simple elaboració d’un llistat de noms. Cal que les persones que ocupin els llocs capdavanters, amb possibilitat de ser escollides, puguin garantir la dedicació que requereix el càrrec. Per diferents motius personals (laborals, familiars, etc...) en aquesta ocasió a l’Assemblea de la CUP de Torà no hi havia ningú que pogués assumir encapçalar la llista ni gent suficient per a assumir regidories en cas d’un resultat electoral favorable.

- Hem insistit reiteradament en la necessitat de reforçar la nostra assemblea, amb la implicació d’un major nombre de gent, per a debatre i acordar la línia política a seguir per la CUP a Torà, dins i fora de l’ajuntament. L’escassa resposta rebuda, evidenciada en la poca assistència en les diferents assemblees obertes dutes a terme els últims anys, inclosa la convocada per a acordar si ens presentàvem o no a aquestes eleccions, també ha estat determinant a l’hora de prendre la decisió de no concórrer-hi.

L’Assemblea Local de la CUP de Torà no desapareix malgrat no presentar-se a les eleccions municipals del 24 de maig. La nostra voluntat és la de continuar incidint, en la mesura de les nostres possibilitats, en tot allò que afecti el nostre municipi i el nostre país.

- La CUP no dóna suport a cap candidatura de les que es presenten a aquestes eleccions municipals a Torà.

- En aquest sentit, la CUP farà arribar, sempre que ho consideri oportú, les seves propostes al ple de l’Ajuntament adreçant-les als tres grups polítics municipals i seran aquests grups els que hauran de decidir si les assumeixen o no.

- La CUP considera que la presentació per part del PP d’una candidatura formada per gent aliena al municipi és una manca de respecte cap a les veïnes i veïns del nostre municipi.

L’Assemblea local de Torà de la CUP, que va presentar-se per primer cop a les eleccions municipals el 1999 compartint projecte amb una dotzena de candidatures municipals, valora molt positivament la presentació de 167 candidatures de la CUP als Països Catalans, com una mostra clara de l’extensió dels postulats de l’Esquerra Independentista i del projecte polític de la Unitat Popular, a les que desitgem uns excel•lents resultats, especialment als municipis veïns de Biosca i Castellfollit.

Finalment i tenint en compte la situació en que es troba actualment el nostre país , fem una crida a que la gent no es limiti a votar cada cop que la convoquin sinó que participi de manera activa en la vida associativa, política, sindical, cultural... Com deia Joan Fuster: “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.   + info (enllaç extern)

    Home page | Realització: cdnet